Een schat aan bijzondere trouwlocaties in Limburg

Limburg is een provincie met diverse gezichten. Op het gebied van pittoreske dorpjes en steden, cultuur, landschappen, historie, etc. En ook de prachtige gebouwen en bouwstijlen zijn er zeer divers. En die diversiteit vinden we daardoor ook terug in de trouwlocaties en feestlocaties in Limburg.

Sprookjesachtige trouwlocaties

Limburg staat bekend om de prachtige kastelen, hoeves en andere historische gebouwen, allemaal met een romantische en sprookjesachtige sfeer. Veel van die locaties zijn gezegend met uitgestrekte tuinen, grachten en historische architectuur. Het is dan ook niet vreemd dat veel van deze locaties ondertussen zijn omgetoverd naar mooie sfeervolle trouwlocaties, waardoor ze perfect geschikt zijn voor unieke trouwerijen en feesten.

Foto: Aan de Meule | het ja-woord geven op een bijzondere plek

Trouwen in een hoeve of historische watermolen

In de natuurgebieden in Limburg tref je nog diverse hoeves met landerijen aan die momenteel dienst doen als trouwlocatie. De Stadbroekermolen bijvoorbeeld. In 1582 al gebouwd als watermolen voor de bewerking van tarwe en roggemeel. Jaren later is deze locatie totaal in verval geraakt en in 1990 op unieke wijze hersteld. En diezelfde Stadbroekermolen is nu 1 van de meest bijzondere trouwlocaties van Limburg.

Een soortgelijke heden en verleden heeft De Schinvelderhoeve. Ergens rond 1385 gebouwd als landgoed huis Heyenhoven, daarna een bijzondere geschiedenis doorstaan en nu onder de naam Schinvelder Hoeve als trouwlocatie al veel stellen een prachtige trouwdag heeft bezorgd.

Trouwen in een kasteel in Limburg

De kastelen in Limburg zijn echte pareltjes onder de trouwlocaties. Je vindt hier kastelen die nog in oude glorie zijn onderhouden, inclusief de prachtige kasteeltuinen. Daardoor is het echt uniek om de trouwdag te vieren in een kasteel in Limburg. Zo zijn er diverse mogelijkheden om elkaar het ja-woord te geven. In het kasteel, in de historische gebouwen en vooral ook in de prachtige kasteeltuinen. Een garantie voor een onvergetelijke trouwdag. Dergelijke kastelen die als bijzondere trouwlocaties in Limburg dienen zijn o.a. Kasteel ter Worm in Heerlen, Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn, Kasteel Doenrade in Doenrade en kort over de Limburgse grens… Kasteel Pietersheim in Lanaken.

Trouwen in een Jungle

De meest multifunctionele trouwlocatie in Limburg willen we je in dit rijtje van bijzondere trouwlocaties niet onthouden omdat de mogelijkheden hier toch wel heel bijzonder zijn… Het Heijderbos in Heijen. Trouwen in de ”Jungle Dome”. Je zult begrijpen dat deze locatie vooral bij de jonge bruiloftsgasten wel heel erg goed in de smaak zal vallen.

We hopen dat we je een stapje verder hebben geholpen in de zoektocht naar jullie trouwlocatie. Je kunt overigens bij al deze trouwlocaties in Limburg en België vrijblijvend informatie of een bezichtiging aanvragen.

Leuke adresjes

Schinvelder Hoeve

Schinvelder Hoeve

Trouwen, feesten en overnachten
De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
Hotel Kasteel TerWorm - Trouwlocatie

Hotel Kasteel TerWorm - Trouwlocatie

van ceremonie tot huwelijksnacht
Center Parcs Het Heijderbos - Trouwlocatie

Center Parcs Het Heijderbos - Trouwlocatie

Trouwen in tropische sferen
Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade

trouwceremonie en bruiloftsfeest
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
Kasteel Pietersheim

Kasteel Pietersheim

Dé perfecte locatie voor de organisatie van de dag van uw dromen
Tapijn

Tapijn

unieke trouw- en feestlocatie in hartje Maastricht
Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge

Unieke locatie voor jullie huwelijk

Ook interessant

Een weddingplanner ontzorgt

Een weddingplanner ontzorgt

Maak kennis met onze trouwfotografen in Limburg

Maak kennis met onze trouwfotografen in Limburg

Een trouwdag met slecht weer

Een trouwdag met slecht weer

10 tips voor de zoektocht naar een trouwfotograaf in Limburg

10 tips voor de zoektocht naar een trouwfotograaf in Limburg

Partyverhuur en Catering of all-in?

Partyverhuur en Catering of all-in?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media