Een trouwdag met slecht weer

Als je eenmaal met de planning en organisatie van jullie trouwdag bent begonnen, dan merk je dat je veel onderdelen prima zelf kunt regelen. Totdat je bij de planning van de trouwdag zelf bent aangekomen. Want dan zul je toch regelmatig zeggen: "maar wat als het regent"? Tja, dan kan die trouwceremonie niet buiten plaatsvinden, of je moet een mooie pagodetent huren. En je kunt vast wel regelen dat je op jullie trouwlocatie bij slecht weer ook binnen kunnen trouwen en feesten. En de trouwfoto's die je zo graag op die ene plek wou laten maken... Valt nu alles in het water?? 

slecht_weer_trouwdag

Van slecht weer naar leuk weer

Goed of slecht weer kunnen we zelf dus niet inplannen. Dus moeten jullie je er dan maar goed op voorbereiden, zodat het geen negatieve invloed op jullie trouwfeest zal hebben. Als je er een beetje ludiek mee om gaat, dan kan het ook nog wel voor leuke momenten en hele mooie trouwfoto's zorgen waardoor je zelfs met slecht weer toch de perfecte bruiloft kunt vieren. Als je het slechte weer op jullie trouwdatum incalculeert, dan zal je later op de trouwfoto's en trouwfilm zien dat het geen slechte invloed heeft gehad op de stemming bij de gasten en het de hele trouwdag. Bereid je er dus voor de zekerheid gewoon op voor zodat slecht weer gewoon wordt omgezet van negatief naar positief.

Officiële vaste trouwlocatie

Mocht je kiezen voor een trouwlocatie in Limburg waar vaker getrouwd wordt, dan heeft men op die locatie vast wel wel back-up plannen voor trouwen met slecht weer. Binnen trouwen, verwarmd en overdekt terras, een orangerie, etc. Informeer hier in een vroeg stadium naar, bij voorkeur in het eerste gesprek, zodat het achteraf geen financiële verrassingen voor de kosten gaat opleveren. En vanuit de ervaring van de locatie weet men jullie ook nog wel van leuke en praktische tips te voorzien. Maar... een leuke trouwparaplu is voor de zekerheid geen overbodige luxe.

regen_tijdens_trouwdag

Vrije trouwlocatie

Vieren jullie de huwelijksvoltrekking of bruiloft op een niet alledaagse trouwlocatie, dan moet je dus zelf voorbereidingen treffen voor de weersgevoelige onderdelen van jullie trouwdag. 
Naast de trouw- en feestlocatie moet je zelf denken aan het moment dat jullie vanuit huis (met een trouwparaplu, in de trouwauto stappen om naar de trouwlocatie te rijden.  Gaan jullie koste wat kost trouwen op een buitenlocatie, dan zal een pagodetent of andere stevige feesttent geen overbodige luxe zijn.

Poetsen

Denk bij trouwen met slecht weer wel even aan poetsdoeken voor jullie trouwschoenen. En de trouwauto wordt er ook niet mooier op! Of wel juist. Het is wel gaaf dat jullie zelf achter het stuur van de trouwauto stappen en door de plassen water of modder rijden. Topfoto's en trouwfilm! Als je tenminste niet een trouwkoets met paarden hebt geregeld of een oldtimer cabrio...

bruidspaar_gasten_regen_trouwdag

Onmisbare slecht-weer-tools bij trouwen in Limburg

  • Back-up voor een partytent met de nodige toebehoren en overdekte plek voor de bruiloftmuziek en catering
  • Hippe laarzen (ook leuk voor de trouwfoto’s in de regen)
  • Regenkleding: jassen, capes, caps....
  • Paraplus (hiervoor zijn online mooie trouwparaplu’s voor te krijgen, zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu's, betaalbare transparante paraplu’s voor de bruiloftsgasten, etc..
  • Waterbestendige buitendecoratie
  • Poetsdoeken voor de trouwschoenen e.d.
  • Extra waterproof make-up, fohn, e.d.
  • Reservekleding


Regel gewoon alles zelf...

Nu je deze pagina hebt bekeken, ben je vast en zeker ook geïnteresseerd in het organiseren van jullie trouwdag helemaal in eigen beheer! Kijk hier naar de mogelijkheden >> 
 

Leuke adresjes

De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
Trouwambtenaar Jeroen Smits

Trouwambtenaar Jeroen Smits

Een bijzondere dag, een bijzonder moment
Finaste Fotografie

Finaste Fotografie

Pure emoties gevangen op beeld
Schinvelder Hoeve

Schinvelder Hoeve

Trouwen, feesten en overnachten
Hotel Kasteel TerWorm - Trouwlocatie

Hotel Kasteel TerWorm - Trouwlocatie

van ceremonie tot huwelijksnacht
Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen

Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen

Speciale trouwringen
BABS Bente

BABS Bente

zelfstandig trouwambtenaar noord-brabant
De IJsmannetjes

De IJsmannetjes

ijskarren op jouw feestlocatie
Trouwvervoer Weert

Trouwvervoer Weert

Exclusief trouwvervoer
Tapijn

Tapijn

unieke trouw- en feestlocatie in hartje Maastricht
Kasteel Pietersheim

Kasteel Pietersheim

Dé perfecte locatie voor de organisatie van de dag van uw dromen
De Kort Catering - Partyverhuur

De Kort Catering - Partyverhuur

foodtrucks en streetfoods
Center Parcs Het Heijderbos - Trouwlocatie

Center Parcs Het Heijderbos - Trouwlocatie

Trouwen in tropische sferen
Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge

Unieke locatie voor jullie huwelijk
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

Partyverhuur voor bruiloften
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
Photoboothhuren24

Photoboothhuren24

De voordeligste photobooth van Nederland
Léon Savelkoul Catering & Events

Léon Savelkoul Catering & Events

sfeervolle aankleding
Stefan Oostwegel Fotografie

Stefan Oostwegel Fotografie

Make memories last

Ook interessant

Trends in bruidsfotografie

Trends in bruidsfotografie

Partyverhuur en Catering of all-in?

Partyverhuur en Catering of all-in?

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Veel gestelde vragen over Een trouwdag met slecht weer

Als je buiten gaat trouwen dan zijn er in de voorbereiding een aantal dingen anders dan binnen in een trouwlocatie. Ga je buiten trouwen bij een officiële trouwlocatie, laat hun dan alles regelen. Zij kennen dit vanuit hun ervaring! Is het een vrije openlucht locatie, dan moeten jullie je richten op diverse weertypes. Regel een partyverhuurbedrijf die regelmatig buiten bruiloften verzorgt. Zij hebben er alles voor in huis.
De kans op regen op de trouwdag moet je meenemen in de voorbereiding op het trouwen. Wat is de locatie voor de fotoshoot, Ga je buiten trouwen, etc. Zorg voor een extra alternatieve binnen-locatie voor de fotoshoot, bespreek bij de trouwlocatie een passende oplossing voor een overkapping voor bruidspaar én gasten of een uitwijkmogelijkheid naar binnen. Maar vooral: Gebruik het slechte weer juist voor coole elementen in de fotoreportage en trouwfilm! Neem voor de shoot opvallende laarzen mee, een hartenparaplu, leuke pluu's voor de bruidskinderen en eventueel transparante paraplu's voor de gasten. (voor een prikkie online te koop!)
Uitstekend: We geven je 5 tips bij de regen op de trouwdag: 1. Zorg dat je een binnen locatie voor het trouwen en de bruiloft achter de hand hebt. 2. Wel buiten trouwen maar regel een goede partytent, pagodetent of feesttent. 3. Laat ook trouwfoto's in de regen... gaaf joh! 4. Zorg voor hippe laarzen voor een coole fotoshoot buiten. 5. Bestel online 2 hartenparaplu's voor het bruidspaar, transparante paraplu's voor de gasten en de kids leuke kidsplu's!Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media