Partyverhuur en Catering of all-in?

Je hebt vast wel eens aan het moment gedacht dat jij de vraag "schat, wil je met me trouwen?" zou horen of zelf zou stellen. Nu je dit interessante item leest gaan we er maar vanuit dat die vraag ondertussen ook gesteld is. En dan komen die momenten dat je de trouwdag gaat visualiseren. Veel of weinig gasten, een unieke trouwlocatie of basic dichtbij huis, binnen of buiten, flink in de buidel tasten of low budget? Daar gaan we het maar eens over hebben nu.

Partyverhuur_Catering_limburg

Buiten trouwen

Buiten trouwen kan van alles zijn. De huwelijksvoltrekking buiten en misschien het bruiloftsfeest ook buiten. Externe catering erbij of alles in een professioneel partycentrum, landgoed, op het strand of een kasteel als trouwlocatie? Je zult al wel gezien hebben dat er veel verschillende trouwlocaties zijn waar je buiten kunt trouwen en ook diverse mogelijkheden qua locaties, thema's, tarieven etc... Waar moet je beginnen om jouw droom om te zetten naar de werkelijkheid? Eerst maar eens kijken naar het budget.

Denk vanuit jullie budget

Is jullie budget voldoende voor een trouwdag op bijvoorbeeld een landgoed met mooie tuinen en een mogelijkheden om met slecht weer overdekt of binnen te trouwen en te feesten?  Wil je dicht bij huis trouwen of speelt de afstand naar de trouwlocatie geen rol? Of misschien zelfs echt thuis met een mooie partytent buiten voor extra ruimte. Dat scheelt alweer flink in de kosten. Zorg hierbij wel dat je een party-verhuurbedrijf  inhuurt en drank en het eten door een cateraar laat verzorgen. Want daar moet je niet op gaan bezuinigen. De trefwoorden bezuinigen en low-budget staan toch nog wel ver uit elkaar. Het blijft toch je trouwdag....

partytent_thuis_trouwen

Hoe, wat en waar?

Met de wijsheid die hierboven staat beschreven kun je alle zaken die op jullie van toepassing zijn, op een rijtje zetten. Laat het budget een trouwlocatie toe zoals een landgoed, kasteel, een partycentrum met een mooie buitenlocatie of een strandpaviljoen of partyschip? Als jullie favoriete locatie waar je wilt trouwen eenmaal bekend is, en de locatie zou ver van jullie woonplaats zijn en ook die van jullie vrienden en familie,  hou er dan wel rekening mee dat er mogelijkheden op de locatie of in de omgeving zijn voor het overnachten van jullie gasten én voor jullie huwelijksnacht. En dat moet weer passen in...het budget

Trouwen op het strand

Als je bij de gedachte aan het buiten trouwen de zee al hoort ruizen, dan wordt het tijd om de mogelijkheden van trouwen aan het strand voor jullie verder uit te werken. Hier zijn allerlei mogelijkheden voor, op maat voor grote en ook kleinere budgetten. Bijvoorbeeld een unieke trouwlocatie voor een micro wedding >>. Om dit van een droom naar werkelijkheid om te zetten is het verstandig om bij jouw favoriete strandlocatie een afspraak te maken om het trouwen aan het strand te bespreken. Het voordeel om dit via een trouwlocatie aan het strand te regelen is natuurlijk de ervaring van de ondernemer die ondertussen alle situaties met trouwen op het strand wel heeft meegemaakt. En zo hebben jullie ook een uitvalsbasis naar binnen, voor het geval dat de tranen in jouw ogen niet meer van de emoties maar van het zand of de regen komen.

trouwen_op_het_strand

Uitsluitend een buitenlocatie huren

Als je buiten wilt trouwen, de bruidstaart aansnijden en de bruiloft wilt vieren op een terrein waar je zelf alles mag regelen en inhuren, maak dan wel een draaiboek met alles wat je hiervoor moet organiseren. Dat begint natuurlijk met een vergunning om daar te mogen trouwen en feesten. Ook moet je alles voor de trouwambtenaar regelen, zoals een kleedruimte, spreekstoel, geluid e.d. Tafels, stoelen, overkapping voor de gasten. Alles voor de band of DJ, etc. Zoals we al eerder noemden is het echt aan te raden om een party-verhuurbedrijf in te huren met professionele materialen, zeker in het geval van een trouwdag met slecht weer. En voor de dranken hapjes, eten e.d. een professionele cateraar. Zo laat je niets aan het toeval over.

Aan de slag...

Je merkt dus dat er veel mogelijkheden als je de trouwdag en het trouwfeest gaat organiseren. Neem even een time-out en zet eerst alles op een rijtje. Wil je alles zelf regelen, bij jou thuis of in die grote tuin van je ouders, vrienden of familie? Of een professionele locatie met mogelijkheden voor zowel binnen- als buiten te trouwen,? Als je de locatie eenmaal geregeld heb dan kun je verder met de planning en dan kun je ook beter het budget bewaken.  Heel veel succes ermee! 

Leuke adresjes

Photoboothhuren24

Photoboothhuren24

De voordeligste photobooth van Nederland
De IJsmannetjes

De IJsmannetjes

ijskarren op jouw feestlocatie
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

Partyverhuur voor bruiloften
Léon Savelkoul Catering & Events

Léon Savelkoul Catering & Events

gespecialiseerd in catering voor bruiloften
De Kort Catering - Partyverhuur

De Kort Catering - Partyverhuur

foodtrucks en streetfoods

Ook interessant

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Trends in bruidsfotografie

Trends in bruidsfotografie

Veel gestelde vragen over Partyverhuur en Catering of all-in?

Om te trouwen op een vrije trouwlocatie moet je altijd een verzoek indienen bij de gemeente. Hierbij moet je aangeven dat je buiten wilt trouwen. Die locatie moet aan een aantal eisen voldoen. Als het een nette locatie is die geen overlast geeft, dan is de kans groot dat het wordt goedgekeurd. Vraag bij de gemeente aan welke eisen de buitenlocatie moet voldoen.
In Limburg mag je wel in- of bij je eigen huis trouwen. Maar dan moet de locatie wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag er geen geluidsoverlast zijn. Verder moet je aan de hygiëneregels voldoen. Er moet parkeergelegenheid zijn, een ruimte voor de trouwambtenaar e.d. Je moet hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvragen. Bij die aanvraag krijg je ook alle eisen van de gemeente te horen.
Je mag in ieder Limburgs kasteel trouwen, zolang deze aan de eisen van de gemeente voldoen. Als het kasteel geen officiële trouwlocatie is dan moet er een vergunning voor aangevraagd worden. Als er in dat kasteel vaker getrouwd wordt dan weet de uitbater hoe en waar dat moet. Zo niet, dan neem je hiervoor contact op met de gemeente waarin het kasteel staat.Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media