Trouwringen in Limburg: Juweliers en goudsmeden

Nu je hier op TrouweninLimburg.nl het aanbod van trouwringen bekijkt, laten jullie je dus al inspireren door het brede aanbod trouwringen. De mogelijkheden voor trouwringen in Limburg is uitgebreid. De gouden trouwringen zijn bij iedereen wel bekend. Maar er is ook een aanbod van trouwringen in Limburg van andere materialen. Bijvoorbeeld trouwringen van witgoud, rood goud, platina, zirkonium, titanium en palladium. Deze vind je ook bij de juwelier en handgemaakt door de goudsmid in Limburg. Trouwringen van deze materialen zijn momenteel erg populair. Deze prachtige trouwringen zijn van de bekende merken en aangeboden door juweliers en goudsmeden in Limburg. Je kunt vrijblijvend een afspraak voor de trouwringen maken bij onderstaande juweliers en goudsmeden in Limburg.

Trouwringen
Silvrants Edelsmid
Silvrants Edelsmid
Baarlo
Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen
Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen
Valkenburg
Mynt Jewels & Watches
Mynt Jewels & Watches
Heerlen
TrouwringenVoordeel.nl
TrouwringenVoordeel.nl
Almelo
Marc Lange Sieraden
Marc Lange Sieraden
Alkmaar
BijzondereTrouwringen.nl
BijzondereTrouwringen.nl
Amersfoort
SchitterendeRingen.nl
SchitterendeRingen.nl
Winschoten
Le Mariage
Le Mariage
Haarlem
Rings & Suits | Trouwringen
Rings & Suits | Trouwringen
Breda
Trouwringen Zeeland
Trouwringen Zeeland
Nieuwerkerk
Edelsmederij Verweij
Edelsmederij Verweij
Amersfoort
Albino Ringen van Sjaak Knijn
Albino Ringen van Sjaak Knijn
Heerhugowaard
Metal Art
Metal Art
Alkmaar

Een trouwring draag je iedere dag

Vaak wordt er kritisch gekeken naar het prijskaartje dat aan een trouwring hangt. Uiteraard is een trouwring (gemaakt uit edelmetaal) niet zomaar even een accessoire. Maar als we bijvoorbeeld kijken naar het trouwpak of de trouwjurk die vaak in dezelfde prijsklasse liggen als een mooie trouwring, worden deze slechts 1 dag gedragen. Terwijl jouw trouwring voor je hele leven bedoeld is en 365 dagen per jaar gedragen wordt. Dan is het wel duidelijk dat we zeker niet moeten bezuinigen op de aanschaf van de ringen!

Wat kosten trouwringen gemiddeld?

Een hele moeilijke vraag die we regelmatig horen, is: wat zijn gemiddeld de kosten van de trouwringen? We kunnen als gemiddelde bedrag dat voor een paar trouwringen wordt uitgegeven noemen: Circa  gemiddeld tussen € 1200,- en € 1700,-  Maar er worden ook goedkope trouwringen gekocht vanaf circa € 750,- per setje ringen en aan de andere kant juist handgemaakte trouwringen van de goudsmid voor prijzen tussen de € 2000,- en € 3500,-

Trouwringen links of rechts dragen?

In Nederland dragen de Katholieken de trouwring van vroeger uit, officieel links en de Protestanten rechts. En ook binnen het islamitische geloof worden de trouwringen officieel gedragen aan de rechterhand. De gewoonte van de trouwring links of rechts dragen verschil soms ook per land. Maar in de loop der jaren zijn de de getrouwde stellen de trouwringen lekker aan de hand gedragen waar zij dat zelf mooi en prettig vinden. 

Vena Amoris

De trouwring draag je in ieder geval voor eeuwig, als verbondenheid met jouw partner. Als we kijken naar de geschiedenis én de betekenis van de trouwringen, dan komen we terecht in de geschiedenis van de trouwringen, in de tijd van de oude Egyptenaren. Daar werd de trouwring gezien als een oneindige cirkel der liefde. Ofwel: een symbool van eeuwigheid (Vena Amoris). Zo wordt de trouwring bij het huwelijk dus gezien als de eeuwige verbondenheid tussen 2 mensen. Wat ons betreft toch wel de allermooiste betekenis van de trouwringen die we in al onze jaren in het vak zijn tegengekomen! Denk hier nog maar even aan als jullie straks op pad gaan om de trouwringen gaan uit te zoeken.  

 

Overzicht per plaats voor Trouwringen in Limburg

Baarlo | Heerlen | ValkenburgBezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media