10 tips voor de zoektocht naar een trouwfotograaf in Limburg

Een trouwfotograaf zoeken is een belangrijke onderdeel bij de organisatie van jullie trouwdag. De trouwfoto’s moeten natuurlijk de hele trouwdag voor altijd vastleggen, inclusief alle officiële onderdelen, de emoties, blijdschap en de sfeer tijdens de bruiloft. We geven je hier 10 belangrijke tips voor de zoektocht naar de trouwfotograaf in Limburg die bij jullie past.

Tip 1: Begin jullie zoektocht naar een trouwfotograaf in Limburg op tijd.

Het is verstandig om zo spoedig mogelijk ná het vastleggen van de trouwdag een fotograaf te zoeken en te kiezen. Vaak beginnen de a.s. bruidsparen al een jaar voor de trouwdatum met het organiseren van de trouwdag. Daardoor zijn de beste fotografen dus meestal wel vroegtijdig geboekt. 8 tot 10 maanden vóór de trouwdatum is geen overbodige luxe om een fotograaf te boeken.

Tip 2: Lekker surfen op zoek naar de fotograaf

Ga ’s avonds of weekends even lekker samen surfen op het internet en bekijk de websites van de trouwfotografen. Op deze wijze kun je bepalen wat jullie mooi vinden en zo dus je smaak en stijl voor de trouwfoto’s vaststellen. Verdiep je hierbij ook in de nieuwste trends in bruidsfotografie.

Tip 3 Bepaal het budget voor de trouwreportage

Zodra je weet wat de grens ligt van de kosten voor de trouwreportage kun je gerichter op zoek gaan naar de fotograaf. Zoek eerst een trouwfotograaf in Limburg. Dat scheelt in ieder geval reiskosten, waardoor er weer iets meer budget voor de bruidsfotograaf over blijft.

Tip 4: Selecteer nu gericht jullie trouwfotograaf

Nu je weet wat jullie smaak, stijl en budget voor de bruidsreportage is, kun je eindelijk echt gaan zoeken naar de bruidsfotograaf die jullie trouwfoto’s en trouwreportage mag maken. Bekijk de websites van de trouwfotografen in Limburg en eventueel uit de omliggende provincies, zoals Gelderland en Noord-Brabant.

Tip 5: Selecteer nu eerst 3 tot 5 fotografen

Je weet nu jullie stijl, smaak en budget. Selecteer circa 3 tot maximaal 5 bruidsfotografen waaruit je straks de definitieve keuze maakt. Dat maakt de keuze eenvoudiger. Maak hier online vast kennis met onze trouwfotografen in Limburg >>

Tip 6: De beschikbaarheid van de trouwfotografen

Voordat je te enthousiast wordt over jullie resultaat, moet je nu eerst de beschikbaarheid van de fotografen checken. Dat kan online, per e-mail of even bellen. De beller is sneller én je hoort ook direct de stijl van misschien wel jullie fotograaf.

Tip 7. Recensies bekijken:

Bekijk zoveel mogelijk recensies die online te vinden zijn. Want een mooie website en een grote camera maken nog geen goede fotograaf. Dit zal je een realistisch beeld van deze trouwfotograaf en haar of zijn werkwijze opleveren. Je moet er toch 1 van de belangrijkste dagen van je leven mee doorbrengen!

Tip 8 : Kies nu jullie trouwfotograaf in Limburg

Na het bekijken van de gemaakte bruidsreportages, de tarieven en het lezen van de recensies e.d. kun je dan eindelijk knoop doorhakken. Gooi je lijstje met andere trouwfotografen nog niet weg, je weet nooit wat er tussen komt.

9. Maak een afspraak met de fotograaf

Neem contact op met de fotograaf en vraag of je een afspraak kunt maken. Want alleen in een persoonlijke ontmoeting krijg je wel of niet dat gevoel dat je moet krijgen. Want jullie brengen straks samen met de trouwfotograaf de hele trouwdag door. Vaak is de fotograaf al aanwezig in het huis van 1 van jullie of uiteraard in jullie gezamenlijke huis. Daar is een relaxed gevoel erg belangrijk bij. Is een ontmoeting niet mogelijk, maak dan gebruik van online mogelijkheden met beeldbellen.

10: Zorg dat alle afspraken, tijden, tarieven e.d. worden vastgelegd.

Dit kan in een documentje of anders tenminste via de email. Veel trouwfotografen werken overigens al op deze wijze. Als je tussen deze afspraak en de trouwdatum nog vragen of wensen hebt, mail hier dan over. Dan liggen de afspraken in ieder geval vast. Doe je dat telefonisch, vraag dan wel even om een bevestiging per e-mail. Gewoon voor de zekerheid, verder niet.

Oei, ons budget voor de trouwfotograaf overschreden

Heb je toch iets boven jullie budget gekozen, zorg dan wel dat je op andere onderdelen van de trouwdag weer iets gaat minderen. Want dit kan uiteraard op meer onderdelen van de trouwdag voorkomen. En dan kan het al snel uit de hand lopen. En daar kun je later zomaar spijt van krijgen.

Door deze 10 stappen te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een trouwfotograaf die past bij jouw stijl, verwachtingen en budget. Tevens heb je zo alle afspraken vastgelegd. Wel zo prettig voor jullie én ook voor de bruidsfotograaf in Limburg.

Leuke adresjes

Stefan Oostwegel Fotografie

Stefan Oostwegel Fotografie

Make memories last
Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Professionele bruidsfotograaf en videograaf
Finaste Fotografie

Finaste Fotografie

Pure emoties gevangen op beeld
Jack de Vries Fotografie

Jack de Vries Fotografie

Bruidsfotograaf in Schinveld
Weddingmarks Fotografie

Weddingmarks Fotografie

jullie trouwdag… jullie wensen!
Nadine van Mierlo Fotografie

Nadine van Mierlo Fotografie

capture the love
KENO Weddings

KENO Weddings

Bruidsfotograaf - Videograaf - Photobooth
Eric Smeets Fotograaf

Eric Smeets Fotograaf

spontane, kunstzinnige bruidsfotografie

Ook interessant

Trends in bruidsfotografie

Trends in bruidsfotografie

Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

Vind een trouwfotograaf die bij jullie past

Maak kennis met onze trouwfotografen in Limburg

Maak kennis met onze trouwfotografen in Limburg
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media