Een weddingplanner ontzorgt

Blijde gezichten... jullie hebben definitief besloten dat je gaat trouwen. Een prachtig moment dat je niet snel zult vergeten. Vanaf nu leef je toe naar de trouwdag. Maar dan ineens komt er wel veel op je af als je een to-do-list maakt met alle taken die je moet uitvoeren om onbezorgd te kunnen trouwen. Om alles perfect te regelen is een goede voorbereiding essentieel.

Jaaa, ik wil met je trouwen! En nu?

Je zult ondertussen alle ideeën en wensen al wel op een rijtje hebben gezet en wij kunnen ons voorstellen dat je er wel een beetje van geschrokken bent als je al die taken voor je ziet. En misschien heb je er door een drukke baan of andere omstandigheden helemaal geen tijd voor om jullie trouwdag zelf tot in de puntjes te organiseren. In dat geval is het echt verstandig om een weddingplanner in handen te nemen. Een ervaren weddingplanner regelt alles wat er voor jullie trouwdag moet gebeuren. En de weddingplanner kan je ook informeren en adviseren als het gaat om de officiële zaken die je vooraf zelf moet regelen bij de gemeente e.d. Zo voorkom je ook dat er niets over het hoofd wordt gezien. Een weddingplanner die zelf ook uit Limburg komt (als jullie de trouwdag in deze provincie vieren) laat jullie dus zorgeloos en stressvrij naar de trouwdag toeleven.

Een weddingplanner past in ieder budget!

Net als voor de kosten van de trouwdag heb je zelf ook grip op de kosten voor de weddingplanner. Je kunt de hele organisatie voor het trouwen uit handen geven maar het is ook mogelijk om  je grotendeels te laten adviseren en dan allerlei taken zelf uitvoeren. Dit scheelt je ongetwijfeld in het totale budget voor de trouwdag. En de tips die een ervaren weddingplanner jullie kan geven zullen je ook zeker geld opleveren in plaats van geld kosten.

Wat kan een weddingplanner voor jullie betekenen?

 • Het adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek zal een weddingplanner jullie informeren over alle onderdelen van de voorbereiding én de trouwdag zelf. Er wordt kennis met jullie gedeeld over de trouwbedrijven die bij jullie (budget) passen en de feestplanning zal worden doorgenomen. Dankzij de samenwerking tussen de weddingplanners en diverse trouwbedrijven, kun je vaak op een korting of diensten op maat rekenen. Je zult diverse tips krijgen waarna je desgewenst zelf bepaalde onderdelen kunt uitvoeren. Wil je dat de weddingplanner dit voor jullie doet? Dat kan natuurlijk altijd.
 • Allerlei hoofdzaken regelen. De weddingplanner kan specifieke zaken voor jullie regelen waar jullie geen tijd voor hebben of onvoldoende kennis van hebben. Denk hierbij aan de trouwdag regelen met de trouw- en feestlocatie, advies over de verschillende soorten trouwvervoer in Limburg, catering, partyverhuur, de trouwfotograaf, bruiloftmuziek en muziek tijdens de trouwceremonie, etc... 
 • De planning van A tot Z. Daarnaast kunnen weddingplanner ingeschakeld worden om de gehele trouwdag van A tot Z te voor jullie te regelen. Op die manier hoef jij jezelf al helemaal niet meer druk te maken over het slagen van jullie trouwdag.
 • Trouwbedrijven adviseren en regelen. We gaven het net al even aan dat iedere weddingplanner beschikt over een uitgebreid netwerk met trouwbedrijven, waardoor zij aantrekkelijke samenwerkingen bij diverse ondernemers voor jullie kunnen regelen. De trouwfotograaf en trouwfilm bijvoorbeeld. En trouwvervoer, catering, sfeermakers, etc.
 • Ceremoniemeester. Alle weddingplanners kun je ook inschakelen als ceremoniemeester. Heel handig, want zo zo hoef je niemand uit je vriendengroep of familie hier mee opzadelen en heb je dit belangrijke onderdeel professioneel ondergebracht.

Resumé

Omdat jullie zelf weinig ervaring zullen hebben met het organiseren van een trouwdag zal het je veel tijd kosten om de trouwdag tot in de puntjes te regelen. Een professionele weddingplanner heeft volop ervaring met het organiseren van trouwerijen en bruiloften. Dankzij die ervaring krijg jij de trouwdag van je leven. Weddingplanners werken samen met de leukste en beste trouwbedrijven en weten vaak interessante kortingen of voordelen te bedingen. Dankzij een weddingplanner bespaar je dus niet alleen veel tijd, maar ook geld! En uiteraard zijn er nog meer redenen om een weddingplanner in handen te nemen.

 • Trouwen jullie niet in je eigen gemeente maar in een andere gemeente, provincie, op één van de Waddeneilanden of zelfs in het buitenland? Dan is het zeker een aanrader om een weddingplanner in te schakelen. Jullie zijn er niet bekend, maar zij beschikken over de kennis, ervaring en contacten die zij daarvoor nodig zijn.
   
 • Kun je moeilijk kiezen ben je dus nogal besluiteloos? Dan is het handig om een professional in te schakelen. die net even anders tegen allerlei zaken aankijkt en je zo op goede ideeën kan brengen. 
   
 • Is het volgen van jullie budget een absolute must? Ook dan is een weddingplanner een oplossing om niet in onnodige verleidingen te komen. Deze professionele organisator van huwelijksvoltrekkingen en bruiloften zal jullie budget bewaken en toch met de beste opties op de proppen komen.
   
 • Tijdnood. Jullie trouwdag organiseren kost heel veel tijd. Mocht je die tijd helemaal niet kunnen missen, dan is het zeker al een aanrader om de organisatie van jullie mooiste dag  aan een echte prof over te laten. Jullie trouwdag zal tot in de puntjes verzorgt worden en je hebt er zelf maar weinig omkijken meer naar. Zo kun je zelf onbezorgd aan jullie trouwdag beginnen. Zo kun je op de trouwdag  zelf heerlijk kunnen genieten. 
   
 • Iedere trouwerij heeft een ceremoniemeester nodig. Je kunt hiervoor een vriend/vriendin, (schoon)moeder of zusje e.d. vragen, maar als je 1 van hun niet met deze verantwoordelijkheid op wilt schepen, dan kan de weddingplanner ook dienen als ceremoniemeester. Neem dit zeker mee in het kennismakingsgesprek.
   
 • Dit artikel is geplaatst op TrouweninLimburg.nl. Mochten jullie zelf ook in Limburg wonen en/of gaan trouwen in Limburg, dan is het wellicht verstandig om ook een weddingplanner uit Limburg of 1 van de omliggende provincies in handen te nemen. Verder is dit artikel uiteraard van toepassing op iedere provincie.

De kosten van een weddingplanner

De kosten voor de weddingplanner zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de hoeveelheid taken die weddingplanner voor jullie moet vervullen, omgerekend in het aantal uren. Ook speelt er mee voor welke onderdelen van de trouwdag je de weddingplanner wilt inzetten. Moet de weddingplanner de complete trouwdag regelen of wordt het een adviserende rol en alleen tijdens de trouwdag uitvoerend? Of draag je de volledige planning van het trouwen en feesten over aan de huwelijkse organisator? Dan kun je over het algemeen rekenen dat een weddingplanner 10 tot 15 procent van jullie totale budget zal kosten. Weddingplanners kunnen ook werken op basis van een uurtarief. De meeste weddingplanners bieden totaalpakketten aan of verdelen de prijzen per onderdeel. Maar al met al is het meestal toch wel maatwerk, waardoor het belangrijk is dat jullie voldoende informatie kunnen geven tijdens het kennismakingsgesprek. Want daarin zul je vast wel een schot voor de boeg hebben m.b.t. de kosten van jullie trouwdag.

Vind de juiste weddingplanner

Bekijk op deze website of op TrouweninNederland.nl naar de ervaren weddingplanners die hun diensten hier aanbieden. Je kunt er online informatie aanvragen. Als jullie trouwdatum al bekend is, geef deze dan direct door. Dan wordt er geen tijd verspilt als de weddingplanner uit Limburg op deze dag al bezet is.

Leuke adresjes

Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade

trouwceremonie en bruiloftsfeest
Stralend Middelpunt

Stralend Middelpunt

Ja zeggen én intens genieten!
Katinka Jarabik Visagie - Beauty

Katinka Jarabik Visagie - Beauty

professionele bruidsmake-up
De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek

Ook interessant

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Een trouwdag met slecht weer

Een trouwdag met slecht weer

Veel gestelde vragen over

Een professionele weddingplanner kent vanuit zijn of haar ervaring uiteraard veel trouwlocaties. Aan de hand van jullie wensen zal de weddingplanner zeker trouwlocaties kunnen aanraden die past bij jullie trouwdag én budget. En in binnen- en buitenland.
Het is zeker mogelijk dat een weddingplanner kortingen kan krijgen bij trouwbedrijven. Maar besef je wel dat kwaliteit en goede service het aller belangrijkst is voor de trouwdag. Trouwen is en blijft maatwerk.
Dat bepalen jullie zelf in overleg met de weddingplanner. Vaak is de weddingplanner bij de avondbruiloft niet meer aanwezig, maar als jullie dat willen dan is dat zeker wel mogelijk. Alles kan in overleg.Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media