Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?
Lampionnen-huwelijk

Voordat je kunt gaan trouwen, moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Een van de dingen die je moet regelen, is het kiezen van kleuren. Wil je een bruiloft met een kleurenthema of gewoon kleuraccenten? Wij snappen heel goed dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen en daarom hebben wij op deze pagina een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips krijg je zeker een kleurige bruiloft waar je altijd al van gedroomd hebt. 

Waar moet ik beginnen?

Als het goed is trouw je maar één keer in je leven. De meeste bruidsparen kiezen er daarom ook voor om flink uit te pakken. Vaak wordt er gekozen voor een bijzondere invulling, afgestemd op persoonlijke smaak en wensen. Er zijn stellen die hier van tevoren al specifieke ideeën over hebben. Maar ik heb zo’n vermoeden dat jij niet weet waar je moet beginnen, anders was je namelijk niet op deze pagina terecht gekomen. Maar geen paniek, de voorbereiding van je trouwdag moet leuk en ontspannen zijn. Hieronder volgen enkele tips die je zullen helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. 

Bloemen decoratie op je bruiloft

Thema huwelijken

Als vroeger werd gesproken over een themahuwelijk, dan dacht men aan een bruiloft in Rock & Roll stijl, een kasteelhuwelijk of een tuin bruiloft. Maar gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk! De bruidsparen van nu kiezen steeds vaker voor een kleuren thema. Die kleuren kun je direct al in het trouwkaarten assortiment terug laten komen. verdiep je hiervoor  goed in het trouwkaartenassortiment Er is van alles met elkaar te combineren, maar hou het wel stijlvol. Is groen jouw favoriete kleur? Dan is dat prima te combineren met een tuin bruiloft. Heb je meer met de kleur blauw, dan is een bruiloft op het strand of een huwelijk aan het water heel leuk. Trouwen jullie op een kasteel? Dan passen rood en goud meer bij jouw locatie. Paars en roze staan weer heel mooi bij een witte trouwlocatie. En zo zijn er nog veel meer combinaties te bedenken. Voordat je op pad gaat naar de geschikte locatie, is het belangrijk om te weten hoe de dag en het avondfeest eruit gaat zien. 

Laat de stijl of themakleur jullie huwelijk perfect matchen met de locatie

Willen jullie een bijzondere invulling voor jullie trouwdag? Dan is het van belang om eerst goed te bedenken wat je het leukst en het meest belangrijkst vindt. Welke voorzieningen zijn er en wat zijn de mogelijkheden wat betreft de aankleding van de locatie? Bedenk ook of de locatie geschikt is voor de trouwreportage. Kunnen er bijvoorbeeld mooie foto’s gemaakt worden in de tuin, onder die prachtige eeuwenoude eik, in een mooi prieeltje, aan het water of op een bordes? De stijl of themakleur van jullie huwelijk moet perfect matchen met de locatie. Kiezen jullie voor een uitgesproken trouwlocatie? Bekijk dan in hoeverre je alle (kleur)onderdelen van het huwelijk hierop aan kunt passen.

Ceremonie stoelen

Decoratie en accessoires

We hebben nog een aantal voorbeelden van accessoires en de decoratie die je kunt aanpassen aan je kleurenthema: trouwkaarten, bruidsboeket, corsages, kleuraccenten in je trouwjurk of een gekleurde jurk, de decoratie in en voor het huis van de bruid, autodecoratie, bruidstaart, cakepops, cupcakes, sweet table, naamkaartjes, servetten etc. Maar ook de decoratie van de verschillende ruimtes waar de bruiloft gevierd wordt. Denk aan ballonnen, lampionnen, kaarsen, linten, confetti, rozenblaadjes, decoratieborden en bloemen. Vraag eerst wel even aan de eigenaar van de locatie of er met confetti gestrooid mag worden. En een huwelijk kan natuurlijk niet zonder loper. Lopers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hoeft dus niet per sé voor rood te kiezen. Er zijn witte lopers, lopers met glitter en glamour of wat dacht je van zwarte lopers? Een zwarte loper geeft een enorm chique uitstraling, maar onthoudt wel; het moet wel bij het thema van jullie huwelijk passen. 

Voer jullie themakleur ook door in de dresscode

Voer jullie themakleur niet alleen door in de aankleding van de locatie, maar ook in de dresscode. Zo hebben je gasten in ieder geval geen keuze stress en het heeft ook nog eens een heel mooi effect op de trouwfoto’s. De groepsfoto’s zullen qua kleur veel rust uitstralen en er heel stijlvol uitzien. Door jullie kleurenthema op diverse manieren door te voeren, van de aankleding tot aan de trouwkaarten en menukaartjes, zorg je voor een mooie rode draad in jullie trouwalbum. Het thema vind je op veel foto’s terug en zo wordt jullie trouwalbum één geheel.

Sweet-table

Wij wensen je heel veel succes met alle voorbereidingen! En vergeet vooral niet te genieten. 

Leuke adresjes

Finaste Fotografie

Finaste Fotografie

Pure emoties gevangen op beeld
Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Professionele bruidsfotograaf en videograaf
KENO Weddings

KENO Weddings

Bruidsfotograaf - Videograaf - Photobooth
Léon Savelkoul Catering & Events

Léon Savelkoul Catering & Events

sfeervolle aankleding

Ook interessant

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Een weddingplanner ontzorgt

Een weddingplanner ontzorgt

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwdag met slecht weer

Een trouwdag met slecht weer

Veel gestelde vragen over Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Als het bekend is dat de bruid in een witte jurk trouwt, dan is het zeker "not done" om als gast in het wit naar de bruiloft te gaan. En dat geldt ook als je niet weet in welke kleur de bruid zich kleed. Gaat de bruid niet in het wit, dan kun je als gast wel in het wit, maar laat jouw outfit dan niet op een trouwjurk lijken.
Verplicht is het uiteraard niet, respectloos wel. Je hoeft bij een dresscode voor een bruiloft niet all the way te gaan. Je kunt beperkt een kleur of stijl verwerken in jouw outfit, zonder afbreuk te doen aan jouw feestkleding. Hiervoor moet je wel even enige creativiteit tonen.Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media