Alle trouwkaartjes: uitnodiging, bedankkaartjes, etc.

Als je in de voorbereiding op de trouwdag bent aangekomen bij de trouwkaarten en ander huwelijksdrukwerk, dan zul je je vast wel afvragen welke kaarten er allemaal zijn om te versturen. Eerst even de volgorde van de voorbereiding op jullie grote dag: De trouw- en feestlocatie zijn ondertussen vast wel besproken en de trouwdatum dus ook. Dan is het verstandig om na te denken over de trouwkaarten en alle ander drukwerk. In de aanloop naar jullie trouwerij zijn er meerdere momenten waarop je een kaartje mag of moet versturen aan jullie familie, vrienden en andere bruiloftsgasten. Wij geven je hier een kijkje op alle kaartjes die je mag én moet versturen.

Hippe-trouwkaart
Foto: CottonBird

1 lay-out voor alle kaartjes

Wij laten je hier zien dat je voor de perfect uitgevoerde trouwdag een aantal verschillende kaartjes moet laten drukken. Het is dan ook verstandig om niet te lang te wachten om een mooie lay-out uit te zoeken voor alle "huwelijksdrukwerk". Het beste kun je kiezen voor 1 lay-out of opdruk waarin alle kaartjes uitgevoerd worden. Op de website van de drukkers en online aanbieders van trouwkaarten staan alle thema's en stijlen duidelijk in beeld. Je kunt deze stijl zelfs nog laten terug komen bij het decoreren van de bruiloft of de trouwzaal.

Save the date kaarten

Omdat je wilt dat alle familie, vrienden, collega's e.d. op jullie trouwfeest aanwezig kunnen zijn, is het verstandig om vooraf eerst de save the date kaarten te versturen. Jullie gasten kunnen zo de trouwdatum alvast in hun planning vrijhouden. Dit vinden wij dan ook de belangrijkste kaarten. Want je wilt natuurlijk niet dat jouw beste vriend(in) of jouw collega er niet bij kan zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Met de save the date kaarten kun je de spanning nog even opvoeren door nog geen trouwlocatie en feestlocatie te noemen. 

save_the_date_kaarten
Foto: Studio Koekepeer

Change the date kaarten

De change the date kaarten mogen we hier wel noemen, maar we hopen voor jullie dat je ze niet nodig gaat zijn. Mocht het toch wel zo zijn, dan kun je ze in ieder geval snel online bestellen en laten drukken, met de lay-out die je eerder al gebruikte voor de andere trouwkaartjes. 

Menukaartjes

Er zijn ongetwijfeld mensen druk bezig geweest om de trouwzaal en de feestzaal stijlvol en gezellig aan te kleden. Ook tijdens het huwelijksdiner zal de tafel mooi gedekt zijn of het buffet is met liefde vanuit de keuken bereid. Dan zijn leuke menukaartjes in de zelfde stijl als al jullie andere drukwerk toch wel een schitterende finishing touch! Waarschijnlijk weet je in een later stadium pas wat de pot schaft op jullie trouwdag, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt de menukaartjes zelfs nog kort voor de trouwdag bestellen. Binnen enkele dagen heb je de menukaartjes dan al in huis.

Bedankkaartjes

Na het bruiloftsfeest kun je alle bruiloftsgasten een leuk huwelijksbedankje mee geven. En daar hoort dan weer een leuk bedankkaartje bij die jullie zelf aan de bedankjes kunnen strikken. Uiteraard worden de bedankkaartjes ook in het zelfde thema gedrukt, die je voor de trouwkaarten e.d. ook hebt gebruikt. Dat geldt uiteraard bij al het benodigde drukwerk voor de trouwdag.

bedankkaartjes_save_the_date
Foto: Made for Moments

Bruidsmeisjes, bruidsjonkers en getuigen

De bruidskinderen en de getuigen kun je natuurlijk gewoon bellen met de vraag of ze op jullie trouwdag deze mooie rol willen vervullen. Maar zo werkt dat niet... Bestel leuke kaartjes uit de zelfde serie als de trouwkaarten, menukaartjes e.d. Je ziet vast de blij verraste gezichten al voor je als ze het kaartje ontvangen. Op dat moment zal het eerste ja-woord jullie snel bereiken. En nu jullie eigen jaaaa nog...

Online trouwkaarten en ander huwelijksdrukwerk

Bepaal eerst de stijl of thema van de trouwdag en denk aan het seizoen waarin jullie gaan trouwen. Kijk daarna online om het allermooiste huwelijksdrukwerk uit te zoeken. Wacht in ieder geval niet te lang met het versturen van de save-the-date-kaarten en de kaartjes voor de getuigen en bruidskinderen .'En misschien ga jij zelf niet trouwen maar ben je op zoek naar kaartjes voor een vrijgezellenfeest dat jij gaat organiseren... ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres. 

Leuke adresjes

TrouwkaartenWinkel

TrouwkaartenWinkel

Exclusieve trouwkaarten
Wedding Designs

Wedding Designs

Meer dan alleen trouwkaarten
Studio Koekepeer

Studio Koekepeer

eenvoudig zelf jouw eigen trouwkaart ontwerpen
CreAlied

CreAlied

Unieke trouwkaarten
Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge

Unieke locatie voor jullie huwelijk
Pretty Orange

Pretty Orange

Hippe trouwkaarten online
MyCards.nl

MyCards.nl

Verschillende soorten design Trouwkaarten
Cotton Bird

Cotton Bird

gratis trouwpakket!
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

Dé Trouwkaarten-specialist
Koningkaart

Koningkaart

Trouwkaart zelf ontwerpen

Veel gestelde vragen over Het trouwkaarten-assortiment. Welke ben je nodig?

Er zijn diverse bedrijven met online trouwkaarten. Aan de grootte en vooral de hele opzet van de websites zie je al wel of het vertrouwd is. Op de trouwen-websites staan deze vaak gepresenteerd. Als je twijfelt, Google dan even op de bedrijfsnaam. Dan zie je ook de recensies en weet je wel genoeg. Veel online aanbieders van trouwkaarten bieden je ook een drukproef van de trouwkaart aan.
Dat kan zeker. Je kunt zelf een ontwerp van de trouwkaart online aan een blanco lay-out toevoegen. En de online bedrijven van de trouwkaarten hebben allemaal een goede helpdesk. Dus dat gaat zeker lukken.
Save the date kaarten zijn wel verstandig. De trouwkaart of uitnodiging is een must. Heb je een diner, dan dus menukaartjes. Een bedankkaartje aan de bedankjes is erg leuk. En je kunt de getuigen en bruidskinderen vragen met een leuk kaartje. Kleine moeite, groot gebaar :-)Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media