Trouwringen: de mogelijkheden en trends

Nu je volop bezig bent met de voorbereiding op het trouwen, zullen de trouwringen binnenkort ook al wel in beeld komen op jullie to-do lijstje. Je hebt je vast al wel een beetje verdiept in welke trouwringen jij mooi vindt. In ieder geval zijn er naast de bekende trouwringen en materialen ook nog een aantal prachtige trends in trouwringen. Misschien dat deze trends je helpen de perfecte trouwringen te vinden. We hebben hier de verschillende mogelijkheden en trends voor je op een rijtje gezet.

De trouwringen-trends van dit moment

In de wereld van het trouwen staat de tijd niet stil, en dus ook niet op het gebied van de trouwringen. Vanaf de geschiedenis van de trouwringen tot alle huidige trends zijn er al veel ontwikkelingen geweest. Wij willen je daarom kennis laten maken met een aantal trouwringentrends. Je moet zelf maar zien wat je wel of niet bij jullie vindt passen, maar het bekijken van deze trends kan je misschien wel een handje helpen en nieuwe inspiratie geven bij jullie zoektocht naar de trouwringen. 

De verschillende mogelijkheden voor de trouwringen

Trouwringen van Carbon

Van carbon zul je vast al wel eens gehoord hebben, maar hierbij denk je nou niet direct aan trouwringen. Toch is het prima materiaal voor een trouwring. Een positieve eigenschap van carbon is dat dit niet oxideert onder invloed van water en zuurstof. Hierdoor is carbon ongevoelig voor verkleuring en blijft een trouwring van carbon altijd mooi. En ook als je een huidallergie hebt, dan is een trouwring van carbon een aanrader voor jou. Carbon is namelijk huidvriendelijk. De kleur is donkergrijs tot zwart waardoor een trouwring van carbon  ook nog eens een stoere uitstraling heeft.

Combi met titanium

Dus als een beetje stoer en opvallend wel bij jou past, dan is dit de perfecte trouwring voor jou. Meestal worden ringen van carbon gecombineerd met verschillende materialen voor de trouwringen, zoals titanium of staal. Zo geef je een uniek tintje aan de ring. Natuurlijk is het mooi om trends te volgen, maar uiteindelijk moet je wel je eigen smaak volgen. Het is de bedoeling dat jullie de trouwringen voor de rest van je leven elke dag gaat dragen.

 

Ringen met een smaragd

Een trouwring met een smaragdsteen is een trend van dit moment! De Smaragd steen is groen en laat dat nu net de kleur van duurzaamheid zijn. Iets wat vandaag de dag steeds vaker terugkomt. Smaragd is vrij doorzichtig en heldergroen van kleur. De glans die smaragd afgeeft laat het op glas lijken. De Smaragd steen is een zachtere steen dan de diamant.

Vierkante trouwringen

Say what?! Ja echt! Vierkante trouwringen kennen we in deze aantallen nog niet zo lang, maar ze bestaan. We horen van onze goudsmeden die veel trouwringen maken dat vierkante trouwringen steeds vaker worden gemaakt en verkocht.. De trouwring is vierkant van buiten, maar van binnen is de ring rond afgewerkt. Je zult het verschil amper merken en de ring zal niet snel draaien. Qua pasvorm zit er wel iets verschil in vergeleken met de bekende 'ronde ring'.

Foto: Silvrants Edelsmid

Roos geslepen trouwringen

Een traktatie voor het oog: de roos geslepen diamanten trouwringen. Dit mede dankzij de platte bodem en koepelvormige bovenkant die lijkt op een rozenkop. Deze vorm werd in de 16e eeuw al uitgevonden en het mooie van deze trend is dat door de platte onderkant, de steen nog groter lijkt dan het werkelijke karaat-gewicht. Deze trend heeft iets romantisch en antieks. Iets wat zeer populair is, mede door de vintage en retro bruiloften van de afgelopen tijd. 

Open trouwring: niet-traditioneel, maar ongelooflijk chique!

Bij een bruiloft in stijl hoort natuurlijk een chique trouwring. Vier de liefde bijzonder met deze unieke trend! De open trouwring met een serieus romantische symboliek. Kies je voor een diamant of meerdere diamantjes aan twee kanten? Dit wordt ook wel Toi et Moi ringen genoemd, wat jij en ik betekent in het Frans. Een prachtig symbool van twee zielen die één worden. Enorm veel bling bling, maar dit zal een van de favoriete trends worden!

Voor welke stijl kies jij?

Als het bij jouw persoonlijk of bij jouw smaak past... durf uniek te zijn met een van de bovengenoemde stijlen voor de trouwringen. Van oudsher waren trouwringen altijd maar glad, maar grove of oneffen trouwringen worden steeds meer gekozen. En dan niet alleen bij de goudsmid "uit eigen keuken", maar ook bij de bekende trendy merken trouwringen. Wanneer je dus voor unieke trouwringen kiest, zul je niet snel iemand tegenkomen met precies dezelfde trouwringen. Zeker niet als ze handgemaakt zijn door de goudsmid!

Leuke adresjes

Marc Lange Sieraden

Marc Lange Sieraden

schitterende collectie en trouwringen
TrouwringenVoordeel.nl

TrouwringenVoordeel.nl

de voordeligste trouwringenspecialist
Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen

Jan van den Bragt Edelsmid - Trouwringen

Speciale trouwringen
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

Trouwringen met oog voor detail
Metal Art

Metal Art

Persoonlijk ontworpen trouwringen
Silvrants Edelsmid

Silvrants Edelsmid

Keuze uit wel 1000 en 1 paar trouwringen
Mynt Jewels & Watches

Mynt Jewels & Watches

merken en huiscollectie trouwringen

Ook interessant

Het trouwkaarten-assortiment. Welke ben je nodig?

Het trouwkaarten-assortiment. Welke ben je nodig?

Partyverhuur en Catering of all-in?

Partyverhuur en Catering of all-in?

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Veel gestelde vragen over

Nee, het is niet perse nodig dat  beide partners de zelfde soort trouwring dragen. Wat wel veel voorkomt is beide partners een soortgelijke trouwring kiezen maar dan een andere breedte of met een verschillende steen erin. Of 1 met, en 1 zonder steen. Maar ook als beiden totaal andere trouwringen willen dan is dat zeker geen no-go! En mocht je de trouwringen laten maken bij een goudsmid of edelsmid, dan kan deze met de nodige creativiteit ook wel tot 2 ontwerpen komen die dan toch een bepaalde overeenkomst hebben. Vraag hier vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Trouwringen van carbon worden het meest gecombineerd met titanium. Zowel het materiaal (koolstofvezel) als de kleur heeft de juiste match met het carbon. Datzelfde geldt ook voor staal en edelstaal . De robuuste uitstraling maakt een stoere combi met carbon.

Carbon is een uitstekend, prettig en na de bewerking zelfs een ijzersterk materiaal voor het maken van trouwringen. Van je vishengel zul je dus weten dat de carbon bestaat uit lange vezels van koolstof. En ook bij de productie van trouwringen wordt de carbon eerst gevlochten waardoor het materiaal "keihard en ijzersterk" wordt. Daarna wordt het verwerkt in de ringen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media