Trouwen in Mook en Middelaar

Als jullie trouwplannen straks worden uitgevoerd in de gemeente Mook en Middelaar, dan vind je op deze pagina alle stappen die je moet nemen vanaf het begin van jullie trouwplannen tot aan de trouwdag. Wij tonen je hier dus alle stappen die je moet nemen van A tot Z. 

De voorbereiding op de trouwdag

Die voorbereiding op het officiële deel van het trouwen in de gemeente Mook en Middelaar begint bij de melding van het voorgenomen huwelijk en eindigt bij het moment dat jullie met een glimlach of traan "JA" antwoorden op die meest belangrijke vraag van jullie trouwambtenaar. Wij helpen je daar op deze pagina stapsgewijs mee. Op deze website TrouweninLimburg.nl vind je verder nog heel veel informatie en trouwbedrijven in Limburg die je ongetwijfeld goed kunt gebruiken. 

De melding van het voorgenomen huwelijk

De verplichte melding van het voorgenomen huwelijk was voorheen een officieel moment en heette toen nog "de ondertrouw". De melding van jullie trouwplannen kunnen tegenwoordig eenvoudig online. Je moet daarvoor wel de DigiD van jullie beiden bij de hand hebben. Dat moet je uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum hebben geregeld. Dit zijn de onderdelen die je zeker moet doorgeven.

  • de trouwdatum
  • de trouwlocatie waar jullie gaan trouwen
  • de namen van jullie getuigen
  • de gegevens van de trouwambtenaar
  • willen jullie wel of geen trouwboekje

De officiële trouwlocaties van de gemeente

De gemeente Mook en Middelaar heeft 3 officiële trouwlocaties. Als je daar gaat trouwen dan hoeft er vanuit de locatie geen aanvraag worden gedaan, omdat zo'n "officiële trouwlocatie" dus al aan alle voorwaarden voldoet. 

Zelf een trouwlocatie kiezen

Jullie mogen ook zelf een locatie kiezen waar je wilt trouwen. Deze locatie moet dan wel aan enkele eisen voldoen, zoals:

  • de locatie moet openbaar en voor iedereen toegankelijk zijn
  • de locatie moet zich uiteraard in de gemeente Mook en Middelaar bevinden
  • een trouwlocatie op het water of in de lucht is niet toegestaan
  • de gekozen trouwlocatie moet voldoen aan de openbare orde, goede zeden, veiligheid e.d.

3 opties om een trouwambtenaar te kiezen

De gemeente Mook en Middelaar heeft zelf een aantal trouwambtenaren in dienst waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Deze hoeft niet persé uit Limburg te komen. Het mag dus gerust een trouwambtenaar uit Noord-Brabant e.d. zijn. En een derde mogelijk is dat je een willekeurig iemand als jullie trouwambtenaar voor 1 dag laat benoemen. Dat kan een familielid zijn, goede vriendin, een BN'er etc.. Als je de keuze hebt gemaakt kun je dat doorgeven bij de aanmelding van het voorgenomen huwelijk.

Gratis trouwen in Mook en Middelaar

Gratis trouwen kan op dinsdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur in een spreekkamer van het gemeentehuis. De trouwceremonie bestaat dan alleen uit de wettelijk onderdelen, zoals het geven van het jawoord, het ondertekenen van de huwelijksakte door het bruidspaar en de getuigen. Het gratis trouwen in de gemeente Mook en Middelaar duurt circa 10 minuten en vindt plaats in de spreekkamer van het gemeentehuis.

Gegevens gemeente Mook en Middelaar

Gemeentehuis Mook en Middelaar
Raadhuisplein 6
6585 AP Mook
Tel: 024 6961939
Website: www.mookenmiddelaar.nl/trouwen
E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media