Trouwen in Beek

Jullie gaan trouwen in de gemeente Beek? Eén van de formele zaken die geregeld moeten worden is dat je bij de gemeente Beek een "melding voor het voorgenomen huwelijk" moet maken. Je moet dan in ieder geval alvast de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie en de trouwambtenaar. En verder wil de gemeente waarin jullie gaan trouwen, de kopieën van jullie ID bewijzen.

Melding voorgenomen huwelijk

De "melding voorgenomen huwelijk" kan overigens online op de website van de gemeente Beek, met DigiD. De melding van het voorgenomen huwelijk mag je op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum doen en uiterlijk 2 weken voor het trouwen in Beek. Mocht je nog geen trouwlocatie weten, dan hebben wij nog wel een aantal tips voor de mooiste trouwlocaties in Limburg.

Trouwen-in-Beek

Trouwlocaties in de gemeente Beek in Limburg

Officiële trouwlocaties in de gemeente Beek

• Het gemeentehuis van Beek
• Aan de Meule

Trouwen op een locatie naar keuze

Je kunt in de gemeente Beek in principe op iedere willekeurige plek trouwen. De locatie dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het formulier met alle voorwaarden waaraan een vrije trouwlocatie in Beek moet voldoen kun je hier downloaden >>.  Met dit zelfde formulier kun je ook direct jullie favoriete trouwlocatie aanvragen.

Trouwambtenaren

De gemeente Beek heeft 4 ervaren trouwambtenaren in dienst.  Als je kiest voor een trouwambtenaar van de gemeente dan wordt dat onderling bij deze 4 trouwambtenaren verdeeld. Uiteraard mag je ook zelf 1 van deze 4 gemeentelijke trouwambtenaren aanvragen. Maar je mag ook een eigen zelfstandige BABS boeken. Voor een  BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) die in een andere gemeente is aangesteld kun je dit formulier van de gemeente downloaden. Ook kun je aanvragen om een willekeurig iemand als jullie trouwambtenaar te benoemen. Bijvoorbeeld een familielid, goede vriend, etc.. Dat moet ook bij de gemeente Beek, en wel met dit formulier>>

Kosten van het trouwen in de gemeente Beek

De gemeentelijke kosten voor het trouwen op een externe locatie in Beek op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur zijn gelijk aan de tarieven van het trouwen in het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur. Op een externe locatie is het mogelijk 24 uur per dag te trouwen, waarbij de leges afhankelijk zijn van het tijdstip. Deze leges kunnen dus afwijken van de standaard leges.

Gratis trouwen in de gemeente Beek

Verder is iedere gemeente in Nederland verplicht om het gratis trouwen aan te bieden. Dus ook in Beek. Gratis trouwen kan op maandag en woensdag om 10.00 uur in het gemeentehuis van Beek. Bij de gratis voltrekking van het huwelijk mogen alléén de getuigen aanwezig zijn. Gratis trouwen is alleen mogelijk als minimaal één persoon van het bruidspaar geboren is of woont of gewoond heeft in de gemeente Beek of in de voormalige gemeente Spaubeek.

N.A.W. Beek:

Gemeente Beek
Raadhuisstraat 9
6191 KA Beek
Tel: 046 4389222
Website: www.gemeentebeek.nl
E-mail: info@gemeentebeek.nl

Trouwbedrijven gemeente Beek


Eric Smeets Fotograaf

Eric Smeets Fotograaf

Beek

Leuke adresjes


Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
Fotodoos

Fotodoos

Photobooth voor jullie bruiloftfeest
Bruidshuis Pereboom - Bruidsmode

Bruidshuis Pereboom - Bruidsmode

Moderne, elegante of romantische trouwjurken
Candlebagplaza

Candlebagplaza

Decoratie voor jullie huwelijksfeest
Le Michel Bruidsmode

Le Michel Bruidsmode

exclusieve collectie trouwpakken
Bij Bijzondere Momenten - Trouwambtenaar

Bij Bijzondere Momenten - Trouwambtenaar

Met veel liefde en creativiteit
AndyCobben.nl - Bruiloftmuziek

AndyCobben.nl - Bruiloftmuziek

Voor een spetterend feest
Ellen Houben Gitaar & Zang

Ellen Houben Gitaar & Zang

Live muziek tijdens de ceremonie

Ook interessant


De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Veel gestelde vragen over Trouwen in Beek

In de gemeente Beek is alleen het gemeentehuis in Beek een officiële trouwlocatie. Voor andere locaties kun je bij de gemeente Beek online een aanvraagformulier voor een trouwlocatie downloaden en invullen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media