Trouwen in de gemeente Beek

Als jullie willen trouwen in de gemeente Beek in Limburg, dan zul je al snel merken dat deze gemeente alle informatie en mogelijkheden duidelijk en overzichtelijk heeft geplaatst op de website van de gemeente Beek. Je vindt hier alle stappen die je moet nemen bij de voorbereiding op het trouwen.

De voorbereiding op de trouwdag

Die voorbereiding op het trouwen in Limburg begint bij de melding van het voorgenomen huwelijk en eindigt bij het moment dat jullie volmondig "JA" antwoorden op die ene belangrijke vraag van de trouwambtenaar van de gemeente Beek of van jullie zelf gekozen zelfstandige trouwambtenaar.

De melding van het voorgenomen huwelijk

Bij die verplichte melding van het voorgenomen huwelijk moet je in ieder geval alvast een aantal gegevens doorgeven. Dit moet je uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum hebben geregeld en het kan online, met DigiD. De formulieren vind je dus op de website van de gemeente, in het onderdeel "Trouwen in de gemeente Beek". Je moet hiervoor een aantal punten doorgeven:

  • de trouwdatum
  • de trouwlocatie in de gemeente Beek
  • de namen van jullie getuigen
  • de door jullie gekozen trouwambtenaar
  • willen jullie wel of geen trouwboekje
  • kopieën van jullie ID bewijzen

Trouwambtenaren van de gemeente Beek

Binnen de gemeente Beek zijn 5 ervaren trouwambtenaren in dienst. Je zult deze ook onder de noemer BABS tegen komen. Dat staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Als je kiest voor één van deze trouwambtenaar van de gemeente Beek, dan wordt dat  bij deze 5 trouwambtenaren onderling verdeeld. Maar je mag ook jullie voorkeur voor 1 van deze 5 gemeentelijke aangeven.

Een zelfstandige trouwambtenaar kiezen

Kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente Beek is niet verplicht. Jullie mogen ook een eigen zelfstandige trouwambtenaar boeken. Voor een zelfstandige trouwambtenaar moet je dit formulier van de gemeente downloaden.

Ook kun je een willekeurig iemand als jullie trouwambtenaar voor 1 dag te benoemen. Bijvoorbeeld een familielid, goede vriend, etc.. Dat moet ook worden doorgegeven aan de gemeente Beek, en wel met dit formulier>>. Als je er voor kiest dat een vriend, vriendin, familielid e.d. jullie trouwambtenaar voor 1 dag wordt, dan moet er bij de trouwceremonie wel een bevoegde ambtenaar aanwezig zijn om te controleren dat de trouwceremonie wel op geldige wijze plaats wordt voltrokken. 

De trouwlocaties in de gemeente Beek

Zoals in bijna alle gemeentes in Limburg mag je ook in de gemeente Beek op iedere locatie trouwen waar jullie dat graag willen. Bijna iedere locatie moeten we eigenlijk zeggen want uiteraard moet zo'n zelf gekozen trouwlocatie wel voldoen aan een aantal voorwaarden en veiligheidsregels. Bijvoorbeeld de veiligheid van de locatie in de breedste zin van het woord, goede zeden, geen parkeeroverlast, een kleedruimte van de trouwambtenaar, geen overlast, etc...

Het formulier met alle voorwaarden waaraan een vrije trouwlocatie in Beek moet voldoen kun je hier downloaden >>.  Met dit zelfde formulier kun je ook direct jullie favoriete trouwlocatie aanvragen.

Kosten van het trouwen in de gemeente Beek

De gemeentelijke kosten voor het trouwen op een externe locatie in Beek op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur zijn gelijk aan de tarieven van het trouwen in het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur. Op een externe zelf gekozen locatie is het mogelijk 24 uur per dag te trouwen. Hierbij zijn de leges afhankelijk zijn van het tijdstip van de trouwceremonie. Deze leges kunnen dus afwijken van de standaard leges.

Gratis trouwen in de gemeente Beek

Het is voor is iedere gemeente in Nederland verplicht om het gratis trouwen aan te bieden. Dus is dit ook in de gemeente Beek mogelijk. Gratis trouwen in de gemeente Beek in Limburg kan op maandag en woensdag om 10.00 uur in het gemeentehuis van Beek. Bij de gratis voltrekking van het huwelijk mogen alléén de getuigen aanwezig zijn. Gratis trouwen is alleen mogelijk als minimaal één persoon van het bruidspaar geboren is of woont of gewoond heeft in de gemeente Beek of in de voormalige gemeente Spaubeek.

De gegevens van de gemeente Beek:

Gemeente Beek
Raadhuisstraat 9
6191 KA Beek
Tel: 046 4389222
Website: www.gemeentebeek.nl
E-mail: info@gemeentebeek.nl

Trouwbedrijven gemeente Beek


Eric Smeets Fotograaf

Eric Smeets Fotograaf

Beek

Leuke adresjes


Candlebagplaza

Candlebagplaza

Decoratie voor jullie huwelijksfeest
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
AndyCobben.nl - Bruiloftmuziek

AndyCobben.nl - Bruiloftmuziek

Voor een spetterend feest
Bruidshuis Pereboom - Uitverkoop!

Bruidshuis Pereboom - Uitverkoop!

Kortingen tot 70 %!!
Ellen Houben Gitaar & Zang

Ellen Houben Gitaar & Zang

Live muziek tijdens de ceremonie

Ook interessant


5 frisse dranken voor een zomerbruiloft

5 frisse dranken voor een zomerbruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

Welke kleuren kies jij op jouw bruiloft?

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Veel gestelde vragen over

In de gemeente Beek is alleen het gemeentehuis in Beek een officiële trouwlocatie. Voor andere locaties kun je bij de gemeente Beek online een aanvraagformulier voor een trouwlocatie downloaden en invullen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media