Trouwen in Gulpen-Wittem

In de gemeente Gulpen-Wittem is alles uitstekend geregeld m.b.t. het trouwen. Online is alles goed in beeld gebracht en er zijn diverse mogelijkheden m.b.t. het trouwen in Gulpen-Wittem. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig bent. Zoals trouwlocaties in Gulpen-Wittem, de kosten van het trouwen, de keuzes voor een trouwambtenaar, etc. Op deze pagina hebben we alle hoofdzaken verzameld en overzichtelijk voor jullie in beeld gebracht.

Meld jullie trouwplannen bij de gemeente Gulpen-Wittem

Voordat je mag trouwen in de gemeente Gulpen-Wittem, moet je jullie trouwplannen melden bij de gemeente. Officieel heet dit onderdeel: "De melding van het voorgenomen  huwelijk". Geen haast als je nog aan het begin van de voorbereiding op de trouwdag staat, want deze melding van het voorgenomen huwelijk mag je tot uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum doen. (En niet eerder dan 1 jaar voor de grote dag). Je hoeft hiervoor niet naar het stadhuis, want deze melding kan gewoon online, via de website van de gemeente Gulpen-Wittem. Hierbij ben je DigiD nodig. 

De officiële trouwlocaties in Gulpen-Wittem

Naast  alle  bijzondere trouwlocaties in Limburg als vrije trouwlocaties heeft de gemeente Gulpen-Wittem ook enkele officiële trouwlocaties. Voor deze trouwlocaties hoef je dus geen vergunning of toestemming aan te vragen.

• De raadzaal van het gemeentehuis
• Oude Kerktoren in Gulpen
• Wijndomein de Planck
• De Kloosterbibliotheek in Wittem
• De Eyserhof in Eys

Eenmalige (vrije) trouwlocaties

Naast de officiële trouwlocaties van de gemeente kun je ook een aanvraag doen bij de gemeente voor een vrije trouwlocatie. Dat kan iedere locatie zijn die jullie zelf willen. Maar zo'n zelf gekozen trouwlocatie moet wel aan diverse voorwaarden voldoen, voordat de gemeente hier de toestemming van trouwlocatie voor 1 dag afgeeft. Zo'n vrije trouwlocatie mag niet in strijd zijn met de openbare orde, de hygiëne en veiligheid. Ook moet er een kleedruimte voor de trouwambtenaar zijn, etc... 

3 opties voor de keuze van jullie trouwambtenaar

  • Jullie huwelijk kan worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, in dienst van de gemeente. Deze kun je enkele weken voor de trouwdatum kiezen, waarbij je afhankelijk bent van de beschikbaarheid.
  • Je kunt ook een zelfstandige trouwambtenaar boeken. Kijk daarvoor in de categorie Trouwambtenaren in Limburg.
  • Je mag ook een vriend/vriendin/familielid e.d. vragen om jullie trouwambtenaar worden. Vraag dit aan bij de gemeente.

 

Gratis trouwen

Op maandag van 14.00 tot 16.00 uur kan er kosteloos getrouwd worden in de gemeente Gulpen-Wittem. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Gulpen-Wittem

Gemeente Gulpen-Wittem
Vliegenstraat 12
6271 DA Gulpen
Tel: 043 8800600
Website: www.gulpen-wittem.nl
E-mail: info@gulpen-wittem.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media