Trouwen in Simpelveld

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je trouwen dan doe je eerst melding bij de gemeente waar je gaat trouwen. Niet alleen een man en vrouw kunnen met elkaar trouwen; dit is ook mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.

Op welke dagen kan er getrouwd worden?

Je kunt van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur trouwen in Simpelveld. Op verzoek en in overleg met de (buitengewone) ambtenaar van de burgerlijke stand kun je ook op zondag trouwen.

Trouwlocatie

Huwelijken worden voltrokken in de raadzaal van het gemeentehuis. Je kunt ook zelf een trouwlocatie kiezen voor één dag. Hiervoor dien je een verzoek in bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Als de ruimte geschikt is wijst het college deze voor één dag aan als trouwlocatie. Houd hierbij rekening met de volgende zaken:
• De huwelijksplechtigheid moet binnen de grenzen van de gemeente Simpelveld liggen.
• De aanwijzing mag niet in strijd zijn met de openbare orde, brandveiligheid, goede smaak en goede zeden.
• Openbaarheid moet gewaarborgd zijn.
• In bepaalde gevallen kan een (milieu)vergunning nodig zijn.
• Er moet toiletgelegenheid aanwezig zijn.
• Gaat het om een openlucht locatie? Dan moet bij slecht weer een vervangende overdekte locatie aanwezig zijn.
• Naast de reguliere tarieven voor het voltrekken van huwelijken kost het in behandeling nemen van het verzoek € 81,70. Bij afwijzing van het verzoek wordt het bedrag niet terugbetaald.
• Voor de inrichting en aankleding van de buitengemeentelijke locatie ben je zelf verantwoordelijk.

De ambtenaar van de burgerlijke stand zal eventueel samen met jullie de locatie inspecteren en toetsen aan de gestelde voorwaarden. Als de locatie niet je eigen is, moet de verhuurder/beheerder hierbij aanwezig zijn. 

Gratis trouwen

In de gemeente Simpelveld kun je kosteloos trouwen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 uur. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente.

Meer informatie over trouwen in Simpelveld

Gemeente Simpelveld
Markt 1
6369 AH Simpelveld
Tel: 045 5448383
Website: www.simpelveld.nl
E-mail: info@simpelveld.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media