Trouwen in Meerssen

Jullie hebben een speciaal gevoel voor elkaar en willen je liefde voor elkaar duidelijk maken door elkaar het ja-woord te geven. De huwelijksdag is één van de mooiste dag van jullie leven. Er gaat dan ook heel wat voorbereiding aan voor af om deze unieke dag tot een geslaagd geheel te maken. Het begint meestal allemaal met het plannen van een trouwdatum. Daarna wordt een trouwlocatie uitgezocht en worden alle andere voorbereidingen getroffen.

Grote eigen inbreng bruidspaar

Voor de ceremonie van een huwelijk in Meerssen bestaat geen vast recept. Door toevoeging van eigen ‘ingrediënten’ van het bruidspaar wordt de trouwplechtigheid een heel persoonlijke gebeurtenis. Bruidsparen hebben in de gemeente Meerssen een eigen inbreng in het verloop van de plechtigheid.

Trouwen-in-MeerssenTrouwlocaties

De gemeente Meerssen heeft een aantal prachtige trouwlocaties waar bruidsparen voor de wet kunnen trouwen. Alle trouwlocaties in de gemeente Meerssen maken van jullie huwelijksdag een onvergetelijke dag.
• Gemeentehuis
• De Gloriëtte
• Proosdijhoeve 
• Leopoldskerkje in Meerssen
• De Synagoge

Eenmalig aanwijzen trouwlocatie

Het is mogelijk om binnen de gemeentegrenzen van Meerssen te trouwen op een andere locatie. De locatie dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Voor het aanwijzen van een dergelijke locatie dient een schriftelijk verzoek gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Meerssen. De kosten bedragen € 559,- (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 19.00 uur). Op zaterdag geldt een toeslag van € 234,- voor een huwelijksvoltrekking tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Voor huwelijksvoltrekking tussen 19.00 uur en 10.00 uur geldt een (extra) toeslag van € 234,- van maandag t/m zaterdag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de ambtenaren van de burgerlijke stand.

Gratis trouwen

Op maandagochtend en donderdagochtend tussen 9.00 uur en 9.30 uur kan er gratis getrouwd worden. Er vindt dan vooraf geen gesprek plaats met de BABS. De ceremonie bestaat uitsluitend uit het voltrekken van het huwelijk.

Meer informatie over trouwen in Meerssen

Gemeente Meerssen
Beekstraat 51
6231 LE Meerssen
Tel: 043 3648100
Website: www.meerssen.nl
E-mail: info@meerssen.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media