Trouwen in Maasgouw

Jullie staan voor één van de mooiste dagen in jullie leven. In een van de trouwlocaties van de gemeente Maasgouw geven jullie elkaar het ja-woord. Dit moet een prachtige dag worden, een dag waar jullie later met veel plezier aan terug kunnen denken. Kortom, het is jullie dag, wij vinden het een eer dat jullie hiervoor een van de locaties van de gemeente Maasgouw hebben uitgekozen. De BABS zal er alles aan doen om de huwelijksvoltrekking zo goed mogelijk voor jullie te regelen. 

Het voorgenomen huwelijk melden bij de gemeente

De officiële voorbereiding op het trouwen begint met het aanmelden van jullie voorgenomen huwelijk bij de gemeente Maasgouw. Dit mag op z'n vroegst 1 jaar voor de trouwdatum tot uiterlijk 6 weken voor de trouwdag. Dit kun je online doen op de website van de gemeente Maasgouw. Hiervoor moet je de DigiD van jullie beiden bij de hand hebben. Geef ook de trouwlocatie door én de namen van de getuigen.

Trouwlocaties in de gemeente Maasgouw

In de gemeente Maasgouw zijn verschillende officiële trouwlocaties van de gemeente. Daarnaast mag je in principe trouwen in iedere locatie waar jullie voor kiezen. Voor deze vrije trouwlocaties moet je wel toestemming vragen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Maasgouw. Voor de goedkeuring moet zo'n locatie wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De locatie moet veilig en hygiënisch zijn en goed toegankelijk voor iedereen..
  • De trouwceremonie mag geen overlast geven.
  • Je moet toestemming hebben van de eigenaar of beheerder van de gekozen locatie.

 Één extra tip willen we je toch wel geven: Bekijk de pagina de trouwdag vieren in een kasteel in Limburg, bijvoorbeeld bij Kasteelhoeve De Grote Hegge, trouwlocatie in de gemeente Maasgouw.

Gratis trouwen

Onder bepaalde voorwaarden kun je ook gratis trouwen in het gemeentehuis van Maasgouw. Dat kan op maandagochtend om 09.00 uur en om 09.15 uur. Dit is een korte ceremonie van circa 10 minuten. De gemeente geeft jullie een datum waarop dit mogelijk is. Het is een zeer minimale huwelijksvoltrekking. Gasten zijn niet toegestaan... alleen jullie als bruidspaar en 2 getuigen. En tenminste 1 van jullie moet in Maasgouw wonen.

Meer informatie over trouwen in Maasgouw

Gemeentehuis Maasgouw
Markt 36
6051 DZ Maasbracht
Tel: 0475 852500
Website: www.gemeentemaasgouw.nl
E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl

Trouwbedrijven gemeente Maasgouw


Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge

ThornBezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media