Trouwen in Echt-Susteren

Je bent nu dus bezg met de organisatie van één van de belangrijkste dagen in je leven.. Willen jullie op één van de trouwlocaties van de gemeente Echt-Susteren elkaar het ja-woord geven? Of wil je zelf een trouwlocatie kiezen. En dat geldt ook voor de trouwambtenaar... En dat kan allemaal in de gemeente Echt-Susteren! Op deze pagina hebben we een overzicht van de trouwlocaties, trouwtarieven, gratis trouwen, trouwambtenaren en nog veel meer! 

Het melden van jullie van jullie voorgenomen huwelijk

Het officiële deel van jullie trouwplannen begint bij de melding van het voorgenomen huwelijk bij de gemeente Echt-Susteren. Dit hoeft niet direct als je nog aan het beging van de organisatie van de trouwdag staat, want deze melding mag je tot uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum indienen. Dit kun je online doen op de website van de gemeente Echt-Susteren. 

Trouwlocaties van de gemeente en vrije trouwlocaties 

in de gemeente Echt-Susteren mag je in principe overal trouwen. Uiteraard moeten die locaties wel aan een aantal regels en eisen voldoen. Voor alle vrije trouwlocaties geldt dat ze goed toegankelijk moeten zijn. Ook moet de algemene veiligheid geregeld zijn. Daarvoor zijn jullie als bruidspaar verantwoordelijk. Verder mag de trouwceremonie de openbare orde niet verstoren. En er moet een schriftelijke toestemming zijn van de eigenaar van de locatie. De gemeente heeft ook 1 officiële trouwlocatie, Kasteel Eyckholt. Daarbij heb je zelf geen directe verantwoordelijkheden en hoef je geen toestemming aan te vragen.  

3 opties voor de keuze van de trouwambtenaren

  • Jullie huwelijk kan worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, in dienst van de gemeente. Deze kun je enkele weken voor de trouwdatum kiezen, waarbij je afhankelijk bent van de beschikbaarheid.
  • Je kunt ook een zelfstandige trouwambtenaar boeken. Kijk daarvoor in de categorie Trouwambtenaren in Limburg.
  • Je mag ook een vriend/vriendin/familielid of BN'er vragen om jullie trouwambtenaar worden. Vraag dit aan bij de gemeente.

Gratis huwelijk

Dinsdag om 09.00 en 09.15 uur is geen recht verschuldigd indien er een huwelijk gesloten wordt in het gemeentehuis. Dit geldt niet voor kasteel Eyckholt, de Plats en voor een thuishuwelijk. Er is geen opvang en begeleiding door de bode van het stadhuis, geen muziek in de trouwkamer en er vindt een standaard toespraak plaats door de trouwambtenaar zonder voorafgaand intakegesprek middels huisbezoek.

Meer informatie over trouwen in Echt-Susteren

Gemeente Echt-Susteren
Nieuwe Markt 55
6101 CV Echt
Tel: 0475 478478
Website: www.echt-susteren.nl
E-mail: info@echt-susteren.nl

Trouwbedrijven gemeente Echt Susteren


Party & Deco Verhuur Limburg

Party & Deco Verhuur Limburg

EchtBezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media