Trouwen in Echt-Susteren

Je staat binnenkort voor één van de belangrijkste dagen in je leven.. Willen jullie op één van de trouwlocaties van de gemeente Echt-Susteren elkaar het ja-woord geven? Dat kan! Op deze pagina hebben we een overzicht van de trouwlocaties, trouwtarieven en nog veel meer! Het moet een feestelijke dag worden, een dag om nooit te vergeten! Kortom… het is jullie dag! De gemeente Echt-Susteren vindt het een eer dat jullie één van de locaties van deze gemeente hebben uitgekozen. De BABS zal er alles aan doen om de huwelijksvoltrekking zo goed mogelijk voor jullie te regelen.

Trouwlocaties

• Stadhuis
• Kasteel Eyckholt
• De Plats
• De Roosterhoeve

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit zijn personen, die in het algemeen geen vast dienstverband bij de gemeente hebben, maar op afroep bereid zijn om huwelijken te voltrekken. In incidentele gevallen kan het nog voorkomen, dat de ambtenaren van de burgerlijke stand, die op de gemeentesecretarie werkzaam zijn en huwelijken voltrekken. 

In het algemeen zal de BABS kort na de aangifte telefonisch contact met het aanstaande bruidspaar opnemen om een datum af te spreken voor een gesprek. Dit zal over het algemeen plaatsvinden in het huis van het bruidspaar. Wanneer deze buiten gemeente Echt-Susteren valt, maar deze gemeente hebben gekozen als keuzegemeente, zal een afspraak gemaakt worden in het gemeentehuis van Echt. Het is mogelijk om een voorkeur voor een bepaalde BABS uit te spreken. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zichzelf voor.

Trouwen-in-Echt-SusterenKosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Dinsdag om 09.00 en 09.15 uur is geen recht verschuldigd indien er een huwelijk gesloten wordt in het gemeentehuis. Dit geldt niet voor kasteel Eyckholt, de Plats en voor een thuishuwelijk. Er is geen opvang en begeleiding door de bode van het stadhuis, geen muziek in de trouwkamer en er vindt een standaard toespraak plaats door de trouwambtenaar zonder voorafgaand intakegesprek middels huisbezoek.

Meer informatie over trouwen in Echt-Susteren

Gemeente Echt-Susteren
Nieuwe Markt 55
6101 CV Echt
Tel: 0475 478478
Website: www.echt-susteren.nl
E-mail: info@echt-susteren.nl

Trouwbedrijven gemeente Echt Susteren


Party & Deco Verhuur Limburg

Party & Deco Verhuur Limburg

EchtBezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media