Trouwen in de gemeente Bergen | Limburg

Trouwen in de Limburgse gemeente Bergen? Op deze pagina vind je volop informatie over het trouwen in de gemeente Bergen. Zoals de kosten van het trouwen en gratis trouwen in Bergen, de trouwlocaties, de verplichte melding van het huwelijk, etc. Lees deze pagina maar en dan zijn jullie volledig op de hoogte.

De melding van het huwelijk in Bergen - Limburg

De melding van het voorgenomen huwelijk klinkt erg officieel en is dat misschien ook wel een beetje. Samen met jullie jawoord behoort deze melding aan de gemeente wel tot de meest officiële onderdelen. Deze melding van jullie voorgenomen huwelijk moet je uiterlijk 2 weken voor jullie trouwdatum doen. Eerder is nog beter! Deze melding van het voorgenomen huwelijk in Bergen kun je eenvoudig online, via de website van de gemeente doen. 

Voorwaarden trouwen in Bergen, Limburg

  • Voor het trouwen moeten jullie beiden tenminste 18 jaar of ouder zijn.
  • Uiteraard moeten jullie allebei niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap met een andere partner hebben.
  • Trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer of halfzus is niet toegestaan.
  • Een gedwongen huwelijk is onder geen enkele voorwaarde mogelijk.
  • Mocht je onder curatele staan dan moet je toestemming vragen aan de curator of kantonrechter..

Mocht je ook voor de kerk willen trouwen, het zgn. kerkelijk huwelijk, dat moet eerst het burgerlijk huwelijk worden gesloten. 

De trouwambtenaren in Bergen / Limburg en meer...

Er zijn een aantal trouwambtenaren in dienst van de gemeente Bergen. Deze presenteren zich op de website van de gemeente. Daarnaast kun je ook voor een zelfstandige trouwambtenaar kiezen. Die trouwambtenaren vind je hier op TrouweninLimburg.nl. Ook is er de mogelijkheid om een kennis of familielid jullie trouwceremonie te laten voltrekken. Deze wordt dan trouwambtenaar voor 1 dag. Hierbij komt nog wel het een en ander bij kijken. Zie de pagina 4 manieren om jullie trouwambtenaar te kiezen.

De officiële trouwlocaties van de gemeente Bergen

Bergen heeft 3 "eigen" vaste trouwlocaties. Als je daar gaat trouwen dan hoeft er vanuit de locatie geen aanvraag worden gedaan, omdat zo'n "officiële trouwlocatie" dus al aan alle voorwaarden voldoet. Deze officiële trouwlocaties van de gemeente Bergen zijn Landgoed Bleijenbeek, Kasteel Blijenbeek en het gemeentehuis in Nieuw Bergen.

Zelf een trouwlocatie kiezen in Bergen

Heb je zelf een mooie locatie op het oog binnen de gemeentegrenzen van Bergen waar je wilt trouwen? Dan moet zo'n locatie voldoen aan een aantal voorwaarden die de gemeente er voor heeft opgesteld. Dat voorwaarden gaan grotendeels over veiligheid, hygiëne, goede zeden, parkeergelegenheid, etc. Als er op zo'n locatie al vaker getrouwd is, dan kent de eigenaar de klappen van de zweep al wel. Het is belangrijk dat je dat je dat minimaal één maand van tevoren aanvraagt bij de gemeente Bergen - Limburg.

De kosten voor de trouwceremonie

De kosten voor het trouwen in Bergen is afhankelijk van jullie keuzes. Gratis trouwen, trouwen in het gemeentehuis of een andere officiële trouwlocatie, trouwen op een vrije trouwlocatie, etc. Verder zijn er verschillen in de tarieven voor het trouwen in Bergen m.b.t. de dag waarop jullie trouwen, etc. Hiervoor verwijzen we je naar de pagina tarieven voor het trouwen in Bergen.

Gratis trouwen in de gemeente Bergen (Li)

Op maandag kun je om 09.00 en 09.30 uur kosteloos trouwen in de Maas-, Grenskamer of spreekkamer van het gemeentehuis van Bergen in Limburg. De kosten van het trouwboekje en de verplichte documenten moet je wel betalen.

Adresgegevens van het gemeentehuis Bergen

Gemeentehuis Bergen
Raadhuisstraat 2
5854 AX Bergen Limburg
0485 348383
info@bergen.nl
Tel: 0485-348383

Leuke adresjes


Photoboothhuren24

Photoboothhuren24

De voordeligste photobooth van Nederland
Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Foto & Film Leon van Lier - Fotografen

Professionele bruidsfotograaf en videograaf
Ellen Houben Gitaar & Zang

Ellen Houben Gitaar & Zang

Live muziek tijdens de ceremonie
Katinka Jarabik Visagie - Beauty

Katinka Jarabik Visagie - Beauty

professionele bruidsmake-up
Deliscu Patisserie De Luxe

Deliscu Patisserie De Luxe

unieke bruidstaarten en meer…

Ook interessant


Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Trends in bruidsfotografie

Trends in bruidsfotografie

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?

Hoe ziet jouw perfecte bruiloft eruit?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media