Trouwen in Bergen

Trouwen in de gemeente Bergen? Op deze pagina staat informatie over bijvoorbeeld de trouwlocaties. Je hoeft namelijk niet perse in het gemeentehuis te trouwen er zijn tegenwoordig veel meer locaties waar je kunt trouwen. 

Het huwelijk

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan doen jullie eerst melding van het voorgenomen huwelijk. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Ook kun je trouwen voor de kerk (kerkelijk huwelijk), dat mag pas nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten.

Trouwlocaties in Bergen

De gemeente Bergen heeft 2 mooie trouwlocaties:
- Trouwzaal van het gemeentehuis
- De Tiendschuur

Trouwen-in-BergenTrouwzaal van het gemeentehuis

In de trouwzaal van het gemeentehuis is plaats voor maximaal 75 personen.
Ook kan er getrouwd worden in een kleinere commissiekamer van het gemeentehuis, met 10 zitplaatsen. De huwelijkssluiting in het gemeentehuis duurt maximaal een uur. Parkeergelegenheid is er voldoende. De gemeente Bergen zorgt voor een smaakvolle aankleding van de trouwzaal en na de huwelijkssluiting speelt het carillon de bruidsmars.

Vrije locatie om te trouwen

Heb je zelf een mooie locatie op het oog binnen de gemeentegrenzen van Bergen waar je wilt trouwen? Dan komt de BABS graag kijken of de locatie geschikt is om er een huwelijk te sluiten. Belangrijk is in dat geval wel, dat je dat minimaal één maand van tevoren aan de gemeente doorgeeft.

Kosten van een huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandag kun je om 09.00 en 09.30 uur kosteloos trouwen in de Maas-, Grens- of spreekkamer van het gemeentehuis. De kosten van het trouwboekje en de verplichte documenten moet je wel betalen.

Meer informatie over trouwen Bergen

Gemeentehuis Bergen
Raadhuisstraat 2
5854 AX Bergen
Tel: 0485-348383
Website: www.bergen.nl
E-mail: info@bergen.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media