Dresscode voor mannelijke gasten op een bruiloft

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Yes, nu mag jij de perfecte outfit gaan scoren! Bij een huwelijk wordt nog regelmatig om een dresscode gevraagd. Het bruidspaar wil natuurlijk dat iedereen er feestelijk, chique en mooi uitziet. Om je goed voor te bereiden, hebben wij op deze pagina alle informatie vermeld die de mannelijke gasten moeten weten over kleding op een bruiloft. 

bruid_gasten

Waar moet je op letten?

Voor het bruidspaar is dit één van de mooiste dagen uit hun leven. Ze hebben een fotograaf ingehuurd om alle bijzondere momenten vast te leggen. Dan kun je natuurlijk niet in een onverzorgd pak of spijkerbroek arriveren.

Verschillende dresscodes

Heeft het bruidspaar een dresscode meegegeven? Dan weet je wat je te doen staat. Wanneer het bruidspaar geen dresscode op de trouwkaart heeft vermeld, is het alsnog de bedoeling dat je stijlvol en netjes gekleed gaat. Een spijkerbroek, trui of vest is een no go voor een bruiloft. Hieronder vind je de meest voorkomende dresscodes op een bruiloft.

Black Tie

Bij de dresscode Black Tie, is het de bedoeling dat mannen een smoking dragen. Een smoking is een tweedelig kostuum dat uit een jasje en een broek bestaat. De smoking wordt gedragen met een vlinderstrik. Je kunt deze strik op verschillende manieren strikken, dus leef je uit! Het overhemd wat je onder je jasje draagt, moet spierwit zijn. De finishing touch van je smoking zijn de zwarte lakschoenen. Let op: er mag absoluut geen horloge worden gedragen. Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk dan de smoking van Rietbergh.com

black_tie

Een dresscode die niet altijd even duidelijk is, dus deze vraagt om uitleg. Wanneer de heren gevraagd wordt om feestelijk gekleed te gaan, wordt er verwacht dat men chique gekleed gaat met een verrassend element. Draag een nette broek met een mooi overhemd. Het overhemd mag best een kleurtje, printje of ruitje hebben. Qua broek kun je kiezen voor een chino of een pantalon. Tegenwoordig zijn er ook hele mooie zwarte broek in spijkerstof verkrijgbaar. Maak je outfit compleet met een gaaf horloge of klassieke sieraden. Zo wordt je outfit nog feestelijker! Besteed ook aandacht aan de schoenen. Ga voor mooie klassieke veterschoenen, eventueel met een hip en modern motief. 

Casual Chic

Mannen kunnen bij Casual Chic kiezen voor een katoenen pantalon of broek. Combineer dit met een sportief shirt, een net overhemd of een nette trui. Maak je outfit compleet met een nette riem. Een gaaf horloge is ook altijd een goede aanvulling op jouw outfit. Nette schoenen zijn ook belangrijk. De mannen horen bij deze dresscode gladgeschoren te zijn. 

Tenue de Ville

Is de dresscode Tenue de Ville? Probeer de kleur zwart dan te vermijden. Tenue de Ville is een dresscode met kleuren als: grijs, pastel, wit of feestelijke kleuren. Mannen dragen bij deze dresscode een maatpak. Je kunt eventueel combineren en experimenteren met je kleding, maar dit word je eigenlijk wel afgeraden. Bij het pak draag je altijd een overhemd in een lichtere kleur dan het kostuum. Het dragen van een stropdas is verplicht. Voor passend schoeisel zijn brogues de beste optie. Donkere leren schoenen met een bijpassende riem zijn nog idealer.  

 

Ondergoed voor heren

Je hebt inmiddels de perfecte outfit gevonden. Dan is het nu tijd voor het ondergoed!
Lekker zittend ondergoed is zeer belangrijk, het moet niet aftekenen. Draag dan ook een strakke boxershort onder het pak. Ondergoed is in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Niemand die je ondergoed ziet, maar toch een leuke bijkomstigheid. Bij het kiezen van een boxershort is het van belang dat je de juiste maat kiest. Wanneer je een te kleine boxershort koopt, zal deze enorm gaan knellen. Heb je juist een maat te groot aangeschaft? Dan zal de boxershort eerder gaan kruipen of omkrullen. Heb je moeite met het vinden van het juiste ondergoed onder een pak? Laat je dan adviseren. 
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media