Hoe financier je je bruiloft?

Ben je ten huwelijk gevraagd en heb jij volmondig “JA” gezegd? Gefeliciteerd! Nu kunnen jullie beginnen met de voorbereidingen. Zoals je misschien wel weet, moet er veel geregeld worden voor jullie grote dag. Een van de dingen die geregeld moet worden is het budget. Zonder budget is er namelijk geen bruiloft. Een bruiloft kost nu eenmaal geld, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel geld je per onderdeel wil uitgeven. Wanneer je kiest voor een bruiloft met alles erop en eraan, ben je ongeveer zo’n 15.000 euro kwijt. Een flink bedrag wat niet iedereen heeft liggen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor jullie mooiste dag. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van een goedkope lening. In dit artikel lees je alles over hoe jij je bruiloft kunt financieren.  

De financiering voor jullie droomhuwelijk

Hoe klein of groot je je bruiloft vier, het kost geld. Hoe meer eisen jullie stellen, hoe hoger het bedrag zal uitvallen. Natuurlijk wil je op bepaalde dingen niet bezuinigen, want je trouwt immers maar één keer in je leven, dus deze dag moet perfect zijn. Je wilt natuurlijk een fantastische locatie, een jurk om bij weg te dromen, een heerlijke bruidstaart, unieke trouwringen en noem het allemaal maar op. Wat jullie wensen ook zijn, er moet genoeg geld zijn om van jullie trouwdag een onvergetelijke dag te maken. Hieronder hebben wij een aantal manieren voor je op een rijtje gezet hoe jij je bruiloft kunt financieren. Geld lenen behoort onder andere tot de mogelijkheden. 

Sweet table op je bruiloft

Geld sparen voor de bruiloft

Een voor de hand liggende manier om aan geld te komen is sparen. De rente op dit moment is ontzettend laag, dus daar zul je het helaas niet van moeten hebben. Maar zodra er wat geld over is, kun je dit opzij zetten voor jullie bruiloft. Denk aan een teruggave van de belastingdienst, vakantiegeld of misschien krijgt een van jullie wel een 13e maand. Dit zijn allemaal extraatjes die je opzij kunt zetten voor jouw droomhuwelijk. Ook zou je kunnen bezuinigen op bepaalde dingen. Zo hou je geld over. Bedenk van tevoren wat je ongeveer uit wil geven voor het huwelijk. Zo heb je een duidelijk spaardoel waar je naartoe kunt werken. Maak een overzicht, want dit geeft inzicht en duidelijkheid. 

Een lening afsluiten voor je trouwdag

Geld lenen lijkt voor de meeste mensen een flinke stap en dat begrijpen we. Een lening aangaan is spannend want je moet het immers ook weer afbetalen. De bruiloft is wel één van de meest bijzondere dagen uit je leven, dan wil je toch niet bezuinigen op dingen die het huwelijk juist zo speciaal maken? Een lening zorgt ervoor dat jullie extra geld hebben om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken. Daarnaast hou je nog wat spaarcentjes over om bijvoorbeeld nog op huwelijksreis te kunnen. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope lening oversluiten bij Geld.nl. Zij hebben een groot aanbod leningen en hierbij krijg je persoonlijk hulp van een expert. Uiteraard zul je rente moeten betalen. Hoe de rente lening wordt bepaald? Banken en kredietverstrekkers kijken bij het bepalen van de rente voor je lening naar drie factoren: je leenbedrag, de looptijd (aflosperiode) van je lening en je persoonlijke situatie. Deze factoren bepalen hoeveel rente je betaalt voor je lening. Door tijden het geld lenen vergelijken op Geld.nl met je leenbedrag en de looptijd te spelen, zie je direct wat het gevolg is voor de rente die je betaalt. 

Hapjes en drankjes op je bruiloft

Anderen om hulp vragen

Dit vind ik persoonlijk een lastige manier om aan geld te komen en ik denk dat meerdere mensen het met me eens zijn. We vinden het lastig om hulp in te schakelen en zeker voor iets wat in andermans ogen niet per se hoeft. Ook wanneer je geld leent van bijvoorbeeld familie of vrienden, kan er gedoe ontstaan. Maar als je nu echt zelf geen mogelijkheid hebt om aan geld te komen, dan zou je je naasten om een gunst kunnen vragen. Vroeger was het zo dat de ouders van de bruid de bruiloft betaalden, maar tegenwoordig wordt dat nauwelijks nog gedaan. Toch zijn er veel ouders die meebetalen aan bijvoorbeeld de jurk, trouwlocatie of een trouwreportage. Je zou ook je gasten kunnen vragen om een envelopje met geld cadeau te doen. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. 

Veel gestelde vragen over Hoe financier je je bruiloft

Linnen trouwpakken zijn ook in de wintercollecties te vinden. Uiteraard zijn de kleuren, ruiten en designs anders dan hoe je deze in de zomercollectie vindt.

De richtlijn voor de aanschaf van het trouwpak is circa 3 maanden. Het moet in het moment zijn dat de juiste collecties of stoffen voor jullie seizoen voorradig zijn. En dat de bruid de jurk reeds heeft aangeschaft zodat je een monster-stofje mee kunt nemen voor de match met de bruidskleding.

Vintage trouwpakken zijn iets meer "losvallend" en een tikje oversized. Ook de accessoires bij een vintage pak zijn opvallend, bijvoorbeeld een klassieke pet, stoere bretels, bijpassende retro trouwschoenen... Laat je inspireren bij een specialist in trouwpakken waar jij je goed bij voelt.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Brabant

Volg ons op social media